Vynikajúci hrnčekový zákusok.

Výnos | |
---|---|
Zdroj | recepty zo života |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
1 | šálka | práškový cukor |
1 | šálka | strúhanka |
1 | šálka | mleté orechy |
Smotanová náplň: | ||
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | stužovač šľahačky |
Čokoládová náplň: | ||
3 | kusy | bielok |
1 | šálka | práškový cukor |
1 | kus | čokoláda na varenie |
Inštrukcie
Korpus:
Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme orechy, strúhanku a zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou posypaný plech a upečieme.
Smotanová náplň:
Smotany zmiešame so stužovačom, vyšľaháme a natrieme na vychladnutý plát cesta. Dáme stuhnúť do chladu.
Čokoládový krém:
Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh a postupne doň zapracujeme roztopenú vychladenú čokoládu. Krém natrieme na šľahačku a dáme na 3-4 hodiny do chladu
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 34176x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (4)