reklama

čokoládové mmf-lepkavé a pórovité


reklama

ženičky neviete mi poradiť, robila som čokoladové mmf, klasiku so smotanou, likerom a maslom, pouzila som kosostvorce haribo, akurat ze som ich umyla od toho cukru alebo co to je...a hmota bola strasne lepkava a riedka...pridavala som aj cukor ale pri potahovani sa nedala zarovnat a vytvarali sa velke pory, akoby dierky...neviete cim to mohlo byt? tu je vysledok http://www.tortyodmamy.sk/user/18710/images dakujem za rady:)

Pozrite si aj


reklama


reklama

AnaP, Št, 12. 04. 2012 - 23:34

Ja myslím,že to lepkavé má na svedomí Haribo-iste sa roztopilo-nerobila som také čosi,ale dedukujem.A veľká pórovitosť-ak si dala viac PDP?-možno.

cukor jedine povazsky, no cukriky som roztopila v MV a tak pridala do roztopenej cokolady nad parou, tak zeby preto???...mm cukru som pridavala aj viac ako malo byt v recepte, ale nepomahalo:(

ja tiez pouzivam povazsky.. myslela som, ci nemas nahodou iny.. preto som sa pytala, lebo raz som mala problem zohnat povazsky, mala som ani neviem aky a bolo to strasne, obrovske pory a trhalo sa mi to na torte..

lexinka, Pi, 13. 04. 2012 - 07:12

Ja som ju tiež "na skúšku" robila v mikrovlnke - aj cukríky aj čokoládu som roztopila v MV - a bola perfektná Áno Áno takže kvôli tomu to asi nebude Prekvapenie

assanna, Pi, 13. 04. 2012 - 07:38

toto by zaujímalo aj mňa, čoko mmf sa mi síce vydarilo dobre, ale tú porovitosť a lepkavosť mávam pri farbenom MMF a neviem čo s tým.. na tej veľkonočnej sa mi dokonca robili vzduchové bubliny pri vaľkaní, žeby miesením?? a to si dávam bacha, aby som cukríky neprehriala,že potom karamelizujú a už sa nedá s nimi robiť..

palmar, Pi, 13. 04. 2012 - 07:50

Včera som prvý krát robila s touto hmotou.Síce tiež sa mi vytvárali póry,bolo ťažké ju vypracovať na hladko ale vaľkala som cez fóliu,tam sa všetko stratilo.Hmota bola bez praskliniek a krásne sa leskla Úsmev

kočky a nemôže to byť tým, že som použila dva druhy cukríkov? jedny haribo kosoštvorce a druhé také vrtuľky penové z kauf.???

lucka 2, Pi, 13. 04. 2012 - 14:06

ja tiez miesam rozne druhy..., ak mozem poradit rozpustaj si vsetko nad parou a nemusis sa bat, ze sa ti cukriky v mikrovlnke pripalia, skus Zlomené srdce

tak toto i mna zaujíma, ja som robila presne podla receptu od cililing, no a z tej mojej hmoty ešte aj vytekalo množstvo tuku, čokoládu som mala z líd..., vôbec sa mi nedala rozpracovať, tak kde som urobila chybu?

myslím že to bolo v čokoláde..mne sa táto hmota zatial vždy podarila..ja robím z tej veľkej 400g Clever..kupujem ju za 1e :)a maršmeláky som dávala rôzne..raz také a raz také...čiže nimi to nebude :)

a ešte to topím vo vodnom kúpeli..najskôr čokoládu a potom dam šupnem cukríky

Ale tie kosoštvorce netreba umývať, nie??? Však len tie Rubino čo sú obalené v cukre, iba tie sa umývajú..Ja som robila tiež z kadejakých cukríkov aj z tých vrtuliek z Kauf.. Cukríky nasypem do misky 175g, pokvapkám vodou, dám za lyžičku cery a polámem 100g horkej čokolády (aj z Kauf...), dám do MW, zapnem na 30sek. pomiešam, potom zase na 30sek. a je hotovo. už len miešam aby sa čokoláda rozpustila. Keď je, zapracujem cukor. Je úplne vymakaná.
Ale zase pravda je, že keď robím klasické MMF (nie čoko) mne sa pri Rubino v živote nespravila bublina a keď robím z amerických alebo z vrtuliek, tak bublina na bubline...sú ako keby také "penovejšie"..neviem to popísať. Tá hmota je taká nadýchaná...

uz sa sama nevyznam v tom, kde sa mohla stat chyba:(, cokoladu som mala figaro na varenie, ale proste jednoducho povedane-hmota bola riedka a lepkava a myslim, ze tym ze som tam pridavala viac cukru, aby to stuhlo som ju pokazila, urobili sa take dierky, poriky, trhlinky ani to neviem opisat co to bolo, stratila lesk, zle sa s nou robilo, no proste katastrofa:(((

no možno to bolo fakt v tej čokoláde, ja ked mi zostala takáto nespracovateľná, a samozrejme mi bolo ľúto použitého materiálu, tak som to opäť dala nad paru však čo už môžem stratiť, a pridala som tam od oka med a pšeničný sirup bola síce tvrdá ,ale už sa s ňou dalo ako tak pracovať, no nemala ani les a samý por ešte že bola pre nás

ja si aj tie cukriky umývam,lebo ta hmota je taká drsna s toho cukru alebo prášku,normalne je to tam cítiť.Mala si to nahriať a riadne prepracovať.A či to neboli zle roztopené cukriky alebo prehriate... Úsmev Mrkám

mm cukríky som asi neprehriala, lebo som ich poctivo každých 15 sekúnd vyberala z MV, až kým sa sa neroztopili, ako pri klasickom MMF...neviem fakt kde sa stala chyba:/ uz sa budem bat aj robit tuto hmotu :/...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama