čokoládové mmf-lepkavé a pórovité
Pozrite si aj
aký si použila cukor?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja vobec nedavam smotanu a vzdy sa mi s nou robi dobre - tu ju tiez mam http://www.tortyodmamy.sk/narodeninove/pre-hudobnika-spevaka-chovatela-…, ked bola lepkava a riedka urcite potrebovala viac cukru a dobre vypracovat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja myslím,že to lepkavé má na svedomí Haribo-iste sa roztopilo-nerobila som také čosi,ale dedukujem.A veľká pórovitosť-ak si dala viac PDP?-možno.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
cukor jedine povazsky, no cukriky som roztopila v MV a tak pridala do roztopenej cokolady nad parou, tak zeby preto???...mm cukru som pridavala aj viac ako malo byt v recepte, ale nepomahalo:(
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiez pouzivam povazsky.. myslela som, ci nemas nahodou iny.. preto som sa pytala, lebo raz som mala problem zohnat povazsky, mala som ani neviem aky a bolo to strasne, obrovske pory a trhalo sa mi to na torte..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som ju tiež "na skúšku" robila v mikrovlnke - aj cukríky aj čokoládu som roztopila v MV - a bola perfektná
takže kvôli tomu to asi nebude
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.tortyodmamy.sk/cokoladova-mmf-hmota pridala som tu tento recept..nepotrebuješ ani smotanu a cukríky nemusíš umývať :) vyskúšaj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto by zaujímalo aj mňa, čoko mmf sa mi síce vydarilo dobre, ale tú porovitosť a lepkavosť mávam pri farbenom MMF a neviem čo s tým.. na tej veľkonočnej sa mi dokonca robili vzduchové bubliny pri vaľkaní, žeby miesením?? a to si dávam bacha, aby som cukríky neprehriala,že potom karamelizujú a už sa nedá s nimi robiť..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Včera som prvý krát robila s touto hmotou.Síce tiež sa mi vytvárali póry,bolo ťažké ju vypracovať na hladko ale vaľkala som cez fóliu,tam sa všetko stratilo.Hmota bola bez praskliniek a krásne sa leskla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kočky a nemôže to byť tým, že som použila dva druhy cukríkov? jedny haribo kosoštvorce a druhé také vrtuľky penové z kauf.???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiez miesam rozne druhy..., ak mozem poradit rozpustaj si vsetko nad parou a nemusis sa bat, ze sa ti cukriky v mikrovlnke pripalia, skus
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak toto i mna zaujíma, ja som robila presne podla receptu od cililing, no a z tej mojej hmoty ešte aj vytekalo množstvo tuku, čokoládu som mala z líd..., vôbec sa mi nedala rozpracovať, tak kde som urobila chybu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
myslím že to bolo v čokoláde..mne sa táto hmota zatial vždy podarila..ja robím z tej veľkej 400g Clever..kupujem ju za 1e :)a maršmeláky som dávala rôzne..raz také a raz také...čiže nimi to nebude :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ešte to topím vo vodnom kúpeli..najskôr čokoládu a potom dam šupnem cukríky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ale tie kosoštvorce netreba umývať, nie??? Však len tie Rubino čo sú obalené v cukre, iba tie sa umývajú..Ja som robila tiež z kadejakých cukríkov aj z tých vrtuliek z Kauf.. Cukríky nasypem do misky 175g, pokvapkám vodou, dám za lyžičku cery a polámem 100g horkej čokolády (aj z Kauf...), dám do MW, zapnem na 30sek. pomiešam, potom zase na 30sek. a je hotovo. už len miešam aby sa čokoláda rozpustila. Keď je, zapracujem cukor. Je úplne vymakaná.
Ale zase pravda je, že keď robím klasické MMF (nie čoko) mne sa pri Rubino v živote nespravila bublina a keď robím z amerických alebo z vrtuliek, tak bublina na bubline...sú ako keby také "penovejšie"..neviem to popísať. Tá hmota je taká nadýchaná...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uz sa sama nevyznam v tom, kde sa mohla stat chyba:(, cokoladu som mala figaro na varenie, ale proste jednoducho povedane-hmota bola riedka a lepkava a myslim, ze tym ze som tam pridavala viac cukru, aby to stuhlo som ju pokazila, urobili sa take dierky, poriky, trhlinky ani to neviem opisat co to bolo, stratila lesk, zle sa s nou robilo, no proste katastrofa:(((
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no možno to bolo fakt v tej čokoláde, ja ked mi zostala takáto nespracovateľná, a samozrejme mi bolo ľúto použitého materiálu, tak som to opäť dala nad paru však čo už môžem stratiť, a pridala som tam od oka med a pšeničný sirup bola síce tvrdá ,ale už sa s ňou dalo ako tak pracovať, no nemala ani les a samý por ešte že bola pre nás
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si aj tie cukriky umývam,lebo ta hmota je taká drsna s toho cukru alebo prášku,normalne je to tam cítiť.Mala si to nahriať a riadne prepracovať.A či to neboli zle roztopené cukriky alebo prehriate...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mm cukríky som asi neprehriala, lebo som ich poctivo každých 15 sekúnd vyberala z MV, až kým sa sa neroztopili, ako pri klasickom MMF...neviem fakt kde sa stala chyba:/ uz sa budem bat aj robit tuto hmotu :/...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ženičky neviete mi poradiť, robila som čokoladové mmf, klasiku so smotanou, likerom a maslom, pouzila som kosostvorce haribo, akurat ze som ich umyla od toho cukru alebo co to je...a hmota bola strasne lepkava a riedka...pridavala som aj cukor ale pri potahovani sa nedala zarovnat a vytvarali sa velke pory, akoby dierky...neviete cim to mohlo byt? tu je vysledok http://www.tortyodmamy.sk/user/18710/images dakujem za rady:)