Chutný, osviežujúci citrónový zákusok

Výnos | |
---|---|
Zdroj | vlastný |
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 5 minút |
Ingrediencie
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | citrón |
Na 2 piškóty z 5 vajec: | ||
10 | kusy | vajce |
400 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | hladká múka |
2 | balíky | prášok do pečiva |
2 | balíky | vanilkový cukor |
100 | mililitrov | olej |
Dokončenie: | ||
1 | balík | ozdobné guličky |
Inštrukcie
Upečieme si 2 piškótové cestá. Na jedno cesto potrebujeme: 5 vajec. 200 g kryštálového cukru, 150 g polohrubej múky, 100 g hladkej múky, 1 PDP, 1 vanilkový cukor, 50 ml oleja.
Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme kašu, necháme vychladnúť.
Osobitne vyšľaháme 250 g masla s pr. cukrom a citrónovou šťavou, po lyžiciach pridávame vychladnutú kašu.
Polovicu hotovej plnky natrieme na 1 piškótu, dáme druhú piškótu, zvyšok plnky, ktorú zahladíme hrebeňovou stierkou a posypeme ozdobnými guličkami.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 71455x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (24)