Brownie korpus

Prosím vás robí nikto brownie korpus? Už dva krát som robila vôbec nebol vysoký a úplne sa mi rozpadaval. Prekrojit to bol boj. Rozmýšľala som aj že by som upiekla každé poschodie zvlášť len ten recept už naozaj neviem odhadnúť

Kategória: 

Brownies korpus nie je nikdy vysoký. Mne sa tiež rozpadával a tak som si upravila postup.Roztopím 170 g masla a do horúceho nalámem 170 g 70% čokolády(čokoláda sa rozpustí a zároveň mi schladí maslo na primeranú teplotu). Medzitým si vyšľahám 2 vajíčka so 180 g trstinového cukru a 1 vanilkový cukor do peny. Vmiešam rozpustenú vychladnutú čokoládu  a 40g kakaa zmiešaného s  90g hladkej múky.  Takto sa mi korpus nedrobí.

Veľkosť si len musíš prispôsobiť veľkosti formy a zväčšiť dávku podľa potreby

 

Ďakujem
Ešte by som sa chcela opýtať toto množstvo je na jednen plat alebo dajme tomu keď ho strojnasobim tak bude z neho korpus ktorý budem môcť peekrojit na tri vrstvy? Ďakujem

Vo forme 20 cm by sa mal dať   raz prekrojiť, treba vyskúšať, lebo ja robím brownies ako minitortičky a nie vo veľkej forme, tak som si nie istá. Najdôležitejšie je ale, že vajíčka treba vyšľahať, lebo vo väčšine receptov sa iba zamiešajú do zmesi roztopenej čokolády s maslom a vtedy sa mi rozpadávali, odkedy vajíčka šľahám s cukrom, vždy sa podarí.

 

Ďakujem

Brownies je nízky koláčik preto by som ja radšej piekla každé poschodie zvlášť a asi si ho pridlho piekla, preto sa rozpadával. Mal by byť stále trochu "mokrý" aj po upečení.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.