Prosím vás robí nikto brownie korpus? Už dva krát som robila vôbec nebol vysoký a úplne sa mi rozpadaval. Prekrojit to bol boj. Rozmýšľala som aj že by som upiekla každé poschodie zvlášť len ten recept už naozaj neviem odhadnúť
Kategória:
Kategória:
Brownies korpus nie je nikdy vysoký. Mne sa tiež rozpadával a tak som si upravila postup.Roztopím 170 g masla a do horúceho nalámem 170 g 70% čokolády(čokoláda sa rozpustí a zároveň mi schladí maslo na primeranú teplotu). Medzitým si vyšľahám 2 vajíčka so 180 g trstinového cukru a 1 vanilkový cukor do peny. Vmiešam rozpustenú vychladnutú čokoládu a 40g kakaa zmiešaného s 90g hladkej múky. Takto sa mi korpus nedrobí.
Veľkosť si len musíš prispôsobiť veľkosti formy a zväčšiť dávku podľa potreby
Vo forme 20 cm by sa mal dať raz prekrojiť, treba vyskúšať, lebo ja robím brownies ako minitortičky a nie vo veľkej forme, tak som si nie istá. Najdôležitejšie je ale, že vajíčka treba vyšľahať, lebo vo väčšine receptov sa iba zamiešajú do zmesi roztopenej čokolády s maslom a vtedy sa mi rozpadávali, odkedy vajíčka šľahám s cukrom, vždy sa podarí.
Brownies je nízky koláčik preto by som ja radšej piekla každé poschodie zvlášť a asi si ho pridlho piekla, preto sa rozpadával. Mal by byť stále trochu "mokrý" aj po upečení.