reklama

Bezlepková torta - Vráble


reklama

Ahojte dievčatá a chlapci, najmä z Vrábel, príp. okolia... Nepečiete niektorá bezlepkové torty? Kamarátka potrebuje takú upiecť, ale ja som takú doteraz nerobila, tak si na to netrúfam... Mlčím Mlčím Mlčím

Pozrite si aj


reklama


reklama

Nie je to nič ťažké,ak ti dá kamarátka múku,v pohode to spravíš.namiesto klasickej dáš tú bezlepkovú a je to.Ešte sa musíš opýtať č môže mlieko ,niektorý celiatici bývajú naň alergický.Držím palce. Úsmev Úsmev Úsmev

Kludne ju urob.Bez problemov to zvladnes.Kludne mozes plnit karamelovym,alebo falosnym parizskym kremom.Rozdiel medzi bezlepkovou a lepkovou je iba v muke. Potahovat mozes s PDT ta je bezlepkova. Slnko

aramana, Ne, 01. 05. 2011 - 17:32

Baby, to dúfam nemyslíte vážne.Ešte aj zle vydrhnutá forma alebo varecha obsahuje stopy lepku a môže spôsobiť chorému problémy.To naozaj musí piecť človek, ktorému bude zákazník dôverovať.

Samozrejme ze si treba prestudovat obsah kazdej suroviny ktoru pouzivame.Ani kakao kazde nie je vhodne.A co sa tyka tych foriem a varech ak nie su poriadne vydrhnute mozu sposobit problem aj zdravemu cloveku.Ide iba o to ze vsetky suroviny ktore mozeme pouzit dostat bezne kupit v potravinach,len muku-myslim ze je to formix sa da kupit iba v specialnych potravinach,alebo v lekarni.

Ja osobne odporúčam múku MIX-C... od Schäru.... dá sa kúpiť na recept.... ja pečiem iba z tejto múky... teraz som takmer po roku robila piškótu z klasickej múky a zistila som, že už neviem z takej múky piecť piškóty... Úsmev

hanka13, Ne, 01. 05. 2011 - 18:23

aramama Áno Áno Áno Áno Áno máš úplnú pravdu,celiatici nemôžu ani každú čokoládu,kakao,džemy,nijaké tie masielka.Ja som robila a všetky suroviny si kámoška doniesla.Použitú formu,misky,varechy,stierky som ,,vyvarila,, v umývačke riadu,lebo nepečiem tak často celiatické torty,aby som mala zvlášť všetko iba na toto.A aj tak som piekla so strachom,takže takéto pečenie nie je iba o múke Mrkám

Pridavam svoj komentar, treba si poriadne prestudovat zlozenie vsetkych surovin, dokonca aj niektore praskove cukry obsahuju protihrudkujucu zlozku na baze lepku. Ten nie je vhodny. No pokial je tam napisane kukuricny skrob, to sa da. Vyvarujte sa nasledovnym E-ckam: 150, 620, 622,623, 624,625,965,1450,1100,1400, 1401,1402,1403,1404,1405,1410,1412,1413,1414,1420,1421,1422,1440,1442.Sama som celiaticka, a ja nic nerobim iba vsetko citam, uz mi z toho "hrabe" Úsmev Jasne ze netreba prehanat, ale niektore kakaa, cokolady, dzemy obsahuju "stopy lepku" alebo su vyrabane "v zavode kde sa spracuju obiloviny" tak poto tieto nedavaj do torty. Najlepsie spravis urob si zoznam surovin a konzultuj s kamoskou. Tak drzim palceky. A k tym spominanim "zle umytym" pomockam : netreba ich vobec vyvarat, doma varim aj lepkovu stravu a asi by som sa zbesnela, keby som mala vsetko vyvarat Veľký úsmev. Staci ich normalne umyt Veľký úsmev.(ale ti co pecu profesionalne s certifikatom bezlepkovu stravu, oni si musia zabezpecit zvlast pomocky, ale to hovorim o oficilnej velkovyrobe bezlepkovych potravin, oni to musia mat-inac im bezlepkove suroviny nik neoznaci) Hlavnym problemom su tie suroviny co obsahuju lepok, teda to co ide do bruska, a nie to co sa umyva Veľký úsmev. Neboj sa tortu normalne upec, len citaj zlozenie a vymen muku, a prasok do peciva je vhodny Dr.Oetker (hoci tam nie je napisane, ze je pre celiatikou.), a konzultuj s kamoskou, pripadne sa vklude aj konkretnejsie opytaj, na to sme tu. Nech sa dari!!!

Ahojte dievčatá, ďakujem vám za vaše rady a názory... Dnes budem hovoriť s kamoškou, tak uvidím, ako sa dohodneme Mrkám Mrkám Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama