reklama

Banán v korpuse


reklama

Ahojte cukrarocky, ste tu skusenejsie ako ja, tak by som vam bola velmi vdacna, ak by ste mi vedeli poradit prosim :)
Znama chce tortu bez kremov, iba korpusy zlepené dzemom, ale trva na tom, ze chce kusky bananov v korpuse, ako sa prosim vas spravaju banany pri peceni? alebo ak mate niektora s tymto skusenost, tak, aky korpus robite? mam pocit, ze ta torta bude strasne sucha, cim v tomto pripae nakropit korpus? zo srdca vam dakujem za rady :)

Pozrite si aj


reklama


reklama

Kazuso, Ne, 08. 05. 2016 - 13:42

A už niekedy jedla takú tortu? Obávam sa, že s tých banánov bude len také mazľavé nič spadnuté na dne formy. To sa skôr tie banány udržia na svojom mieste v dákej buchte z hrnčekového receptu.

Presne ako píše Kazuso,zostane tam také mazlavé nič,požiadavky niektorých ludí sú neuveritelné,ako niekto príde na takuto kombináciu?

po mne chceli tortu - perník, plnenú mascarpone krémom s jahodami, veľkosť plechu do 35 eur Veľký úsmev

 

Dakujem vam dievcence, no asi to teda vyskusam klasicky s popucenym bananikom do cesta(ako na bananovy chlebik), bojim sa, ze by tam fakt inak ostali mazlave guce zvyskov bananov.a banany asi len nakrajam a poukladam ich na ten dzem, toto bude hrozna torta :D aj som sa ju snazila presviedcat na ine, stala si tvrdohlavo za touto kombinaciou...pod potah dam akurat ganache z bielej cokolady...

Katie, Ne, 08. 05. 2016 - 16:39

ja už som dávala banány do korpusu, ale musíš ich rozpučiť a keď šľaháš  vajíčka s cukrom tak vtedy pridaj aj banány a šľahaj spolu až do peny a potom štandardne už len horúca voda trochu, olej trochu a múka zmiešaná s kakaom a PDP a jemne vmiešať...korpus je skvelý, tak nech sa podarí Áno

ja mám recept na banánovú bábovku, ale nikdy som ju nerobila, iba ochutnala a keby mi nepovedali, že tam banány sú, tak na to ani neprídem. 

Kazuso, Ne, 08. 05. 2016 - 20:31

Rozšľahané banány áno, ale Tusica píše, že pani chce kúsky. Ja by som na jej mieste pre istotu upiekla zopár mafiniek aby som zistila čo môžem očakávať.

Katie, Ne, 08. 05. 2016 - 20:57

aj ja by som to skúsila najprv v menšom, poprípade ak by to bol kakaový korpus, tak obaliť nakrájané banány v kakaovom prášku a tak zamiešať do cesta, možno neklesnú na dno...aj tak si myslím, že kúsky banánov v korpuse sú blbosť...jedine to skúsiť no.

Gitula, Po, 09. 05. 2016 - 07:50

mám banánovú bábovku a tam treba rozpučiť  do cesta a výsledok je dobrý a nie je suchý ale cela tam určite neostane ostane mazlavá ,ja by som to odmietla alebo rozpučila,nech sa ti darí

Dakujem vam vsetkym za rady, asi ich nakoniec predsalen rozpucim tie banany...nebudem riskovat, ze sa niekto zakusne do kusku niecoho mazlaveho a neidentifikovatelneho Chichocem sa

ja som robila takú malú tortu na skúšku a korpus bol ako keby banánový chlieb a bolo to super :-))

raz som robila z banánikov v čokoláde a tam zostali kúsky banánu či nemyslela to? len nevedela že to nie sú klasické banány

 

no znama to povodne chcela, ze nech jej tam tie banany nahadzem do toho na kolieska nakrajane, ako ovocie do bublaniny napriklad-...uz som jej vysvetlila, ze to tak mat nebude Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama