Ako dosiahnut aby bola torta rovno potiahnuta?
Pozrite si aj
neviem kde presne je problem ale ja ked upeiciem korpus (vacsinou mi vyrastie kopcek v strede) vytiahnem ho, formu dam prec a korpus prevratim naopak... korpus sa svojou vahou aspon trochu vyrovna :) ale baby urcite poradia lepsie :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
je pravda, ze ja som tie torty nikdy neprevracala naopak, to ma nikdy nenapadlo. skusim nabudúce ju teda obratit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ten kopček zrežem a keď tortu naplním tak ju v chladničke zaťažím potom je pekná rovná.
Na poťahovanie treba hmotu vyvalkať trochu hrubšie , asi 4mm
nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čo je krivé? Vrch korpusu, korpusy za zosunú na plnke a vyzerá ako šikmá veža v Pise, alebo je poťah rozvaľkaný nerovnomerne?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uz potiahnuta torta je kriva, marcipan je akoby taky pokrceny, hrudkovy, trha sa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
napríklad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pred potiahnutím treba tortu rovnomerne potrieť krémom /buď maslo s cukrom, nutela s maslom alebo pudingový krém s maslom/, dobré je do tohto krému pridať najemno rozmixovaný korpus alebo piškóty /ale len trošku, krém bude hustejší a aj chutnejší/, potom sa nerovnosti najlepšie vyrovnajú a poťah treba vyvaľkať na hrubšie...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
baby dakujem za rady. Skusim to pri najblizsej torte.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zadaj si do vlastného vyhľadávania tu na tejto stránke názov nerovný povrch torty a vyhodí Ti viacej diskusií na túto tému - oplatí sa ich prečítať, dozvieš sa veľa cenných rád , ktoré Ti iste s Tvojím problémom pomôžu kuk sem napr. http://tortyodmamy.sme.sk/nerovny-povrch-torty držím , nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poviem ti ako pečiem ja. Dno tortovej formy dôkladne vytriem nejakým stuhnutým tukom, žiaden olej. Boky formy nevymazávam. Po naliatí cesto zarovnám a pár krát trochu potrasiem formou aby sa cesto "rozlialo". Po upečení nechám vychladnúť vo forme tak po polotepla a potom nožom oddelím od formy /ja používam otváracie formy/ potom na papier na pečenie obrátim hore dnom a oddelím dno formy a nechám vychladnúť. Obrátim a pílkou na korpusy odrežiem tú vrchnú kožtičku a vlastne aj zarovnám prípadný krivo upečený korpus. Aj keď korpusy mávam pomerne rovné, ale vždy dáky polcentimeter lieta. Znovu obrátim, aby spodná časť bola hore. Torta má potom pevnejšie hrany. Potom tortu prerežiem na pláty ako potrebujem. Ja zvyčajne režiem len na polovicu. Ak do stredu pečiem inofarebný korpus tak tú vrchnú kôrku odrezávam vždy. Plnka sa tak lepšie spojí s korpusom a pri krájaní sa porcia "nezlomí". Korpusy vždy polievam rozvarom a po naplnení tortu obložím pásom papiera na pečenie a zatvorím znovu do formy. Zaťažím a dám do chladničky. Torta zostane rovná, boky sa nevydujú a ani plnka sa nevytláča. Po stuhnutí stiahnem formu aj papier a prípadné nerovnosti vyrovnám plnkou do ktorej som namrvila ten odrezaný kúsok korpusu. Znovu dám na chvíľu do chladničky a potom ešte jemne pretriem už len plnkou aby bolo o čo prilepiť poťah. Poťah vaľkám o poriadny kus väščí ako potrebujem, lepšie sa potom uhládza.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Baby, ja som uz nacisto zufala. Bavi ma piect torty, ale vzdy, vzdy je ta torta kriva.... ako Mam dosiahnut aby bola potiahnuta rovno. prosim poradte, co robit aby bola torta rovna?