reklama

Ako dosiahnut aby bola torta rovno potiahnuta?


reklama

Baby, ja som uz nacisto zufala. Bavi ma piect torty, ale vzdy, vzdy je ta torta kriva.... ako Mam dosiahnut aby bola potiahnuta rovno. prosim poradte, co robit aby bola torta rovna?

Pozrite si aj


reklama


reklama

zuzuz1, Po, 16. 12. 2013 - 13:56

neviem kde presne je problem ale ja ked upeiciem korpus (vacsinou mi vyrastie kopcek v strede) vytiahnem ho, formu dam prec a korpus prevratim naopak... korpus sa svojou vahou aspon trochu vyrovna :) ale baby urcite poradia lepsie :)

je pravda, ze ja som tie torty nikdy neprevracala naopak, to ma nikdy nenapadlo. skusim nabudúce ju teda obratitÚsmev

Ja ten kopček zrežem a keď tortu naplním tak ju v chladničke zaťažím Slnko potom je pekná rovná. Kvietok Na poťahovanie treba hmotu vyvalkať trochu hrubšie , asi 4mm Slnko nech sa darí Zlomené srdce

Kazuso, Po, 16. 12. 2013 - 15:19

Chichocem sa Čo je krivé? Vrch korpusu, korpusy za zosunú na plnke a vyzerá ako šikmá veža v Pise, alebo je poťah rozvaľkaný nerovnomerne?

Úsmev pred potiahnutím treba tortu rovnomerne potrieť krémom /buď maslo s cukrom, nutela s maslom alebo pudingový krém s maslom/, dobré je do tohto krému pridať najemno rozmixovaný korpus alebo piškóty /ale len trošku, krém bude hustejší a aj chutnejší/, potom sa nerovnosti najlepšie vyrovnajú a poťah treba vyvaľkať na hrubšie... Mrkám

zadaj si do vlastného vyhľadávania tu na tejto stránke názov nerovný povrch torty a vyhodí Ti viacej diskusií na túto tému - oplatí sa ich prečítať, dozvieš sa veľa cenných rád , ktoré Ti iste s Tvojím problémom pomôžu kuk sem napr. http://tortyodmamy.sme.sk/nerovny-povrch-torty držím Áno , nech sa darí Zlomené srdce

Kazuso, Po, 16. 12. 2013 - 20:36

Poviem ti ako pečiem ja. Dno tortovej formy dôkladne vytriem nejakým stuhnutým tukom, žiaden olej. Boky formy nevymazávam. Po naliatí cesto zarovnám a pár krát trochu potrasiem formou aby sa cesto "rozlialo". Po upečení nechám vychladnúť vo forme tak po polotepla a potom nožom oddelím od formy /ja používam otváracie formy/ potom na papier na pečenie obrátim hore dnom a oddelím dno formy a nechám vychladnúť. Obrátim a pílkou na korpusy odrežiem tú vrchnú kožtičku a vlastne aj zarovnám prípadný krivo upečený korpus. Aj keď korpusy mávam pomerne rovné, ale vždy dáky polcentimeter lieta. Znovu obrátim, aby spodná časť bola hore. Torta má potom pevnejšie hrany. Potom tortu prerežiem na pláty ako potrebujem. Ja zvyčajne režiem len na polovicu. Ak do stredu pečiem inofarebný korpus tak tú vrchnú kôrku odrezávam vždy. Plnka sa tak lepšie spojí s korpusom a pri krájaní sa porcia "nezlomí". Korpusy vždy polievam rozvarom a po naplnení tortu obložím pásom papiera na pečenie a zatvorím znovu do formy. Zaťažím a dám do chladničky. Torta zostane rovná, boky sa nevydujú a ani plnka sa nevytláča. Po stuhnutí stiahnem formu aj papier a prípadné nerovnosti vyrovnám plnkou do ktorej som namrvila ten odrezaný kúsok korpusu. Znovu dám na chvíľu do chladničky a potom ešte jemne pretriem už len plnkou aby bolo o čo prilepiť poťah. Poťah vaľkám o poriadny kus väščí ako potrebujem, lepšie sa potom uhládza.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama