reklama

Zrazená plnka


reklama

Šikovné žienky, robila som tortu, ktorú som plnila ananásovým krémom, uvareným z 100 % ananásového džúsu+zlatý klas, klasicky som spojila s maslom+pomázankové maslo, krém bol v poriadku, plnila som cesto, marhuľový džem plnka + kúsky kompótového ananásu. Keď sa na druhý deň torta krájala, tá plnka bola zrazená, nechápem prečo keď pri plnení bola v poriadku. Ďakujem za každú radu.


reklama


reklama

Podľa mňa to nebolo zrazené,len vytiekla šťava z ananásu.Tiež používam ananásový džus+zl.klas+maslo(pomazánkové nedávam). Raz bol trošku problém,keď som ananás zamiešala do plnky,zdalo sa,že sa to akoby zrazilo.Ananás je veľmi šťavnatý.Už to robím tak,že natriem džemom,potom plnkou(bez ananásu)a na to poukladám ananás,na ktorý položím už len holý nepotretý korpus-ten vypije šťavu z ovocia a nemôže sa to potom javiť ako zrazené...snáď som pomohla Slnko

Ďakujem za odpoveď, aj ja tak presne robím, možnože to bolo aj tým teplom, torta stála na stole 5 hodín, až potom sa krájala, zdalo sa mi to akoby trošku zrazené, hlavne, že hosťom chutila.

zinka16, Po, 26. 05. 2014 - 09:38

Ja robievam ananásovú plnku z rozmixovaného kompótu a tiež to trošku vyzerá, ako zrazené, ale nie je. Chuťovo je výborná, hlavne teraz v lete.

aramana, Po, 26. 05. 2014 - 06:18

Ja prvýkrát čítam, že by sa do krému dávalo aj pomazánkové maslo Prekvapenie ...to naozaj? Prekvapenie

Ja robím ananásový krém ako trasený - mandarinkový. K 1 smotane na šľahanie 1 Olé puding, 1 vanilínový cukor a toľko kompótovej šťavy z ananásu, aby bol dostatočne hustý krém. Pri plnení na vrstvu krému poukladám kúsky ananásu. Cesto potriem marhuľovým lekvárom. Na veľkú tortu (26 cm priemer) používam dvojitú dávku krému - ak chcem mať 2 vrstvy krému.

Pre aramanu Úsmev

Ja dávam do anásového krému pomázankové maslo bez príchute - smotanové, na jednu dávku dávam pol kelímka okolo 100 g, alebo môže ísť aj mascarpóne. Myslím si, že tej plnke dodá takú špecifickú kyslatú príchuť. Recept som našla na stránke torty snov, vyskúšala a je výborný, skúšala som aj broskyňový, tiež je dobrý.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama