reklama

zmäkne vôbec?


reklama

Cukráročky zlaté,prosím Vás o pomoc.Včera som robila dobošku podľa tohto receptu:750g hladkej múky,250g práškového cukru, 1PDP,2 vajíčka,120 g hery,150ml mlieka.Všetko som robila podľa receptu,cesto som upiekla dobiela,nie doružova a dnes som orezávala tortu.Išlo mi to dosť ťažko,tá piškóta je akokeby suchá,chcem sa spýtať či to dozajtra ešte odleží,alebo ostane tvrdá?S doboškou nemám veľmi skúsenosti a chcela by som Vás poprosiť o nejaké recepty na "zaručene"vydarenú dobošku.Za všetky odpovede Vám vopred veľmi pekne ďakujem...

Pozrite si aj


reklama


reklama

AnaP, Pi, 17. 09. 2010 - 10:00

Trochu záleží aj na tom,akú si dala plnku.Tento typ vyžaduje mokrejšiu plnku-pudingovomaslovú.A nedávaj ju do chladničky.Mala by zmäknúť.Nech sa darí.Zlomené srdce Anka

Maja Č, Pi, 17. 09. 2010 - 10:08

Anka ďakujem za odpoveď,ale teraz neviem čo mám urobiť,lebo tú tortu budem ešte poťahovať,ale ako to urobím keď nebude tá torta vychladená?

slavka1, Pi, 17. 09. 2010 - 12:32

Ja robím dobošku takto: upečiem 4 cestá-
každé 3 vajcia
9 dkg kryšt. cukru
7,5 dkg hladkej múky
trocha prášku do pečiva
PLNKA: 2,5 dl. vody
2 zlaté klasy
1 vanilka
25 dkg. kryšt. cukru
keď vychladne 2 smetoly a kakao
a vždy je vynikajúca Úsmev

ja ju robievam neboj zmekne a byvá skvelá ide o to že nie je piškotová ale linecká aj linecké ti zmekne

Túto dobošku robievam často je fantastická,len musí aspoň dva-tri dni naplnená odležať

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama