reklama

Zdobenie bielkami

Petina , 16. 02. 2012 - 19:09

reklama

Ahojte dievčatá, prosím Vás o radu. Niekoľko krát sa to tu rozoberalo, pozerala som staršie príspevky, ale nemám jednoznačnú odpoveď . Chcela by som tortu dozdobiť bielkami s cukrom, len neviem aký pomer cukor - bielka. Na medovníčky som robila ale mala som tam malinké krištáliky. Ja by som chcela zdobiť špičkami aj hrubšími čiže by to tam bolo asi dosť cítiť. Ešte jedna vec, neroztečie sa to? Bude to svadobná a poťahovaná PDT. Nespravý to nič keď to bude na striedačku v chladničke a vonku? Nech to nepadne. Mám to šľahať nad parou? Nejako moc otázok, čo? Ale ďakujem za každú odpoveď.

Pozrite si aj


reklama


reklama

ahoj Petina -pozri si moje ružové srdiečko je zdobené bielkovou polevou na medovníky. Miešam len lyžičkou 2x preosiaty cukor - musí byť jemný a poleva musí byť hustá nesmie tiecť, ale padať z lyžičky ked ju zdvihneš. N
eviem to priblížiť viac, lebo nevážim cukor, robím si len trošku v šáločke.

ahoj,pena ako robím ja :200 g bielkov,400 g kryštálového cukru - šľahať nad parou mixerom asi 15 min,potom dať do zdobiaceho sáčku,neroztečie sa to na torte,v chladničke sa to netopí

m_onika, Št, 16. 02. 2012 - 20:19

ak chceš s vreckom zdobiť,tak jednoznačne odporúčam vyšľahať si bielky nad parou a tak zdobiť.....nech sa darí
tak ako sa bielky robia na bielkovú tortu

AnaP, Pi, 17. 02. 2012 - 00:34

Aj ja by som radila šľahanú nad parou -ja bielka nevážim,ale na 6 bielok ávam cca 350 gr.kr.cukru.A šľahám nad parou,až sa robia rovné špičky keď oddialim šľahač.Potom do cuk. vrecka a ...Nech sa Ti vydarí ,a potom s pochváľ výsledkom. Zlomené srdce Anka

ja som zdobila bielkom dva razy...neslahala som nad parou..pouzila som tentop recept...1bielok, 250g praskoveho cukru 2x preosiateho,1 Pl citr.stavy. vyslahat rucne metlickou kym nezcen hustnut. pozri moje biele srdiečko a štvorce k 65. srdiecko bolo potahovane mliecnym marcipanom a stvorce MMF. netieklo nic.bielka pekne stvrdli ako na pernickoch. Mrkám

Sigetka, Pi, 17. 02. 2012 - 16:26

http://www.tortyodmamy.sk/svadobne/svadobna-bielo-cervena-0
na l bielok 140g považského pr. cukru, 2x preosiateho, trocha citr. šťavy, vyšľahať ručne metličkou do hustej lesklej peny - ako na perníky. Môžeš to použiť aj pri väčších aj pri menších dierkach, podľa toho, aké čiary potrebuješ. Rýchlo to tvrdne, takže penu,ktorú si hneď nedáš do zdobiaceho sáčku si zakry fóliou, po ozdobení to na vrchu torty krásne zatvrdne a nemusíš sa báť ani zmeny teploty.

vikica, Pi, 17. 02. 2012 - 18:23

jee!máš to veľmi pekne Tlieskam Tlieskam a to nemusím šľahať nad parou?

zeronka, Pi, 17. 02. 2012 - 17:17

..mňa by zaujímalo, či sa to po uschnutí na torte neláme, keď sa torta prepravuje???? Aké máte skúsenosti?

ja som uz zdobila snehom vela krat a na 2 bielka davam 500g preosiateho praskoveho cukru a 2 lyzice citronovej stavy potom sa pekne leskne neslaham nad parou len elektrickym rucnym slahacom do tuha cukor pridavanm po lyziciach a ked je
to asi take huste ako med pridam citron a slham dalej a pridavam cukor az je masa
taka husta ze mi snehu zostavaju pekne stat snehove spicky a neohybaju sa.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama