zavislost ceny torty od obsahu
Pozrite si aj
niekto to prerátava,niekto má rovnakú taxu za kilo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V minulom roku, ak som piekla, tak som brala od kila. Ale raz sa mi stalo, že presne taká istá torta bola o dobrého polkila ťažšia ako minule (bolo tam viac rumu ) Dnes som tiež odovzdávala tortu, ktorá mala skoro 5 kg, len preto že tam bolo opäť viac rumu a určite by som za ňu nechcela 50 € - to by proste bolo veľa, tak som spočítala cenu surovín a vynásobila dvoma a bolo to o dobrých 15 € menej.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No čo sa týka tých orechov, cesto je po nich aj na váhu ťažšie, takže v konečnom dôsledku aj torta, čiže aj cena...Ja neprerátavam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
treba si na zaciatku kazdy recept vypocitat ako to vychadza a podla toho nie len od buda do buka lebo niekedy mozme prerobit a inokedy zase mat velky zisk co je sice super lenze ak si to nejaky znamy porovnaju moze byt z toho problem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne to tiež nesedelo váha=cena. Mala som 2,5 kg tortu a po prepočítaní bola cena surovín vyššia. Preto radšej prepočítavam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takto to robím len pri jednom a tom istom recepte...to viem, že mi to sedí, čo sa týka surovín...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
diky kocky za nazory
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Baby a co hovorite na taku moznost,ze zakaznik donesie vsetky suroviny a vy zoberiete 12 eur za pracu?Volala mi jedna zakaznicka,ze donesie uplne vsetky suroviny okrem potahovky,ja mam upiect a da mi 12 eur za pracu,ale s tym ze potahovku a farby dam ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja nie som taká, že veľa pečiem a už vôbec nie pre cudzích, ale na toto by som povedala "čau párky" - ani náhodou. Keď spočítaš koľko minieš poťahovky, že minieš aj niečo z farieb a k tomu elektrika, voda, čistiaci prostriedok - tak si myslím, že to je v podstate zadarmo urobená torta. Na toto je môj muž alergický, lebo všetci zákazníci doma majú poriadok, ale my nie, lebo ja stojím v kuchyni po večeroch lebo chodíme aj do práce cez deň. A to občas jedáva len chlieb na večeru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak pani má odvahu, asi by som jej odpovedala, že urobme to opačne, ja Vám donesiem suroviny, vydáte poťahovku a ja Vám dám 12€
Pani žije ešte asi v komunizme. Ja používam Wi a keby som dala na tortu na ktorú miniem kilo , kilo a pol hmoty, čo mi zostane za robotu? a to nehovoriac o vode, plyne, elektrine, papieri a celofáne na podložku, samozrejme podložka, mne z toho vychádza že by som musela ešte z vlastného vrecka doplatiť...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to som ešte nepočula aby zakazník hovoril kolko dá, čo je na aukcii???? ja ked mam zakazníkov čo si chcu doniesť suroviny tak si ešte napíšem čo som dala ja plus energie a plus za robotu a určite by to nevyšlo 12e!!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked si da material nech si da aj potahovku a nech si ju upečie sama. Ušetri aj tych 12 euro. Ja by som jej to takto vysvetlila. To je moj osobny nazor na take zakazničky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
v dnesnej dobe je aj cas drahy len si skuste stopnut kolko casu vam trva len samotne zdobenie,farbenie vyroba kvetov alebo figuriek a potom upratanie-cena torty nieje len material-mnohe torty su jedinecne originaly na zelanie zakaznika.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mirka, úplne zdieľam Tvoj názor, ako keby si mi z duše hovorila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jeej,dakujem za nazory,tak to teda takto robit nebudem ani ja....ale ked si zase preratam,ze za kg torty zobrat 10 eur-ani vtedy mi ten zarobok nevychadza bohvieaky Ci len ja zle pocitam?kolko potom tak zarobite pri napr.4 kg torte?Ked sa mozem opytat tak narovinu
Ja s pecenim este len zacinam,tak privitam akukolvek radu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nikdy nezarobis na 4 kg torte rovnako -niekedy je to viac inokedy menej, niekdy ju robim 4 hodiny inokedy 8 a viac ,nemas ju ani chutovo rovnaku takze preto sa to neda presne povedat a myslim ze ten kto k tomu nema vztah tak by to nikdy nerobil
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja nikdy neberiem od zákazníkov žiadne suroviny aj keby ako chceli niečo doniesť - vysvetlím im, že mám svoje osvedčené suroviny, z ktorých pečiem a už sa mi raz stalo, že som doporučila jednej zákazníčke, nech to skúsi u nejakej inej cukrárky, či jej to niekto takto urobí - dúfam, že sa nedáš na ten kšeft nahovoriť, lebo to by si robila úplne zadarmo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Určite je 12€ málo za prácu a poťahovku. Ale zase na druhej strane, veľa ľuďom sa cena torty zdá veľmi vysoká, lebo nevedia si všetky suroviny zrátať a čo všetko stojí. Moja kmotra tak zvykne robiť, dá im cenu na tortu "bez starostí" a keď sa im nepáči, dá im zoznam, čo majú doniesť a vtedy sa ľudia zbadajú, že to nie je len tak upiecť tortu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte cukrarocky, chcem sa vas spytat, ci mate cenu za toru vzdy vod gramaze, citala som na fore, ze to ide okolo 10 Euro za kilo, tak mi to napadlo, ze napriklad ked je torta orechova, musi byt predsa drahsia, ako to riesite?
Diky .