Suroviny :
8 vajec
20 dkg kryštálového cukru
6 PL vody
8 dkg rozpusteného masla
30 dkg hladkej múky
4 dkg kakaa
1 balíček kypriaceho prášku
1 ČL kypriaceho prášku do perníkov
6 PL kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
4 dl mlieka
2 balíčky tortovej želatíny
8 dl šľahačky
čokoláda na varenie
maslo
Pracovný postup :
1.Žĺtka vymiešame s cukrom, až kým nevznikne biela hmota. Pridáme vodu a rozpustené maslo a ešte chvíľku miešame. Pridáme múku, kakao a prášok do perníkov.
Vyšľaháme tvrdý sneh z bielkov a jemne vmiešame do cesta.
Polovicu cesta vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme cca 12-14 minút v predhriatej rúre na 180°C. Druhú polovicu cesta takisto upečieme. V teplovzdušnej trúbe môžeme obe naraz piecť
2.Krém: Obidva druhy cukru vysypeme do mlieka a za občasného miešania necháme zovrieť. Pridáme želatinu a na miernom ohni miešame, kým sa želatína rozpustí.
Vyšľaháme šľahačku a pomaly prilievame vlažné želatínové mlieko. Rýchlo nanesieme na cesto a prikryjeme druhým cestom.
3.Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.
4.Poleva: Nad parou rozpustíme čokoládovú polevu s maslom a nanesieme na vychladnutý koláč.

Komentáre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super
