Čajové pečivo :
Charakteristika :
Je to zmes drobného trvanlivého počiva rôznych tvarov , ktoré je naplnené marmeládou a poliate čokoládou , zdobené vreckom.
Suroviny si možme navažiť tak isto ako na linecké koliečka.
Suroviny :
Vajcia
Hladká múka
Práškový cukor
Citronová pasta
Margarin
Marmeláda
Čokoladová poleva biela , tmavú
Stužený tuk
Možme pridať do cesta kavu , kakao , skoricoví cukor , vanilkoví cukor
Výrobný postup :
Hladká muka , Práškový cukor , Citronová pasta ,margarín sa zmiesia na tuhú hmotu , ktorú necháme odlažať . Potom si cesto rozvaľkámena hrúbku 2mm a povypichujeme si rôzne tvary .
Pečieme ich na plechu pri teplote 150°c - 200°c .
Po upečení sa nechá čajové pečivo vychladnúť a potom sa plní ochutenou , zafarbenou a rozšlahanou marmeládou .
Poťahovanie a zdobenie možme viacerími spôsobmi :
Pri hnedom čajovom pečive kakaové , kávové, zdobíme :
Potiahneme do tmavej cokolady a celofanovím vreckom spravime bodky bielov čokoladou a tvarujeme šparadkom a posipeme cukrarskov dekorkou.
Hnede pečivo sa da tiež zdobiť duhovane že do misky si dáme tmavu čokoladu a na tmavú si nanesieme bielu čokoladu a potiahneme duhovane
Zdobenie bieleho pečiva škoricova , vanilkove
Biele pečivo mozme posipať cukrom
Biele pečivopatahujeme v bielej poleve a na bielu a potom si spravime celofanoví sačok a dame tam tmavu čokoladu a spravime bodky na pečivo a potiahneme sparadko napr. do tvaru mašličky zdozdobíme cukrarskov dekorkov.
Tak tiež sa da spraviť duhovane pečivo že do misky si dame bielu čokoladu a na vrch si povrkame tmavú čokoladu a potiahneme.
Pri vianočnich priležitostiach možme potiahnuť belov čokoladou a potom obaliť napr . v kokose.
Tento recept som sa naučil asi v škole najlepšie lebo sme ho robily na vianočne a velkonočne sviatky aj po sobotach a nedelach a tiež cez prax ked sme nemali čo piecť

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Podobné obrázky