reklama

váha torty, nemám šajnu


reklama

ahojte všetci dobrí ľudia...mám jednu otázočku a dilemu, idem robiť toho spongeboba-nedávno som pýtala o radu na plechu 34x23-zhruba budú tam tri piškóty z troch vajec-zo 4 sa mi tá piškóta zdá vysoká, pravý parižák plus džem a jahody, potiahnutá marcipánom, chcem sa spátať vás skúsených čo máte už pár tortičiek za sebou- či neviete aká bude približná váha tej torty, zákazníčka chce okolo 3,5 do 4 kilá, čo myslíte??,ďakujem za odpovede, have a nice day Bozkávam Bozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

adamira, Št, 10. 02. 2011 - 12:46

no ja robievam tento rozmer z 15vajec a mam problem zmestit sa do 4 kg...ja mavam vahu okolo 5Kg a este ked das jahody no neviem neviem ...
Ale nikdy nema torta rovnaku vahu aj ked robim tu istu dookola...Zavisi aj aky hruby potah vyvalkas , potom kolko ovocia das , aky dzem - husty s kuskami ovocia je tazsi ako len ten riedky, ci ho davas na obe strany kremu....
uvidis co Ti napisu ostatne dievcata....

selenka, Št, 10. 02. 2011 - 12:56

ja robievam torty z 8 vajec, naplnene kremom vratane napr. bananov a potiahnute - ozdobene mne vychadzaju okolo 3,5 kg. Takze podla mna sa asi zmestis :)

adamira, Št, 10. 02. 2011 - 13:05

selenka prosim Ta ake cesto robis ? ja robievam nastavovany piskotovy aj z 10vajec bolo malo , bol rozrezany na 3platy a boli strasne tenucke
DAkujem TI
prepac dandy22 ze sa TI motam do diskusie ale ucime sa stale !!!!

selenka, Št, 10. 02. 2011 - 13:14

8 bielkov + stipka soli - vyslahat na sneh
8 zltkov + 11 stredne kopcovitych lyzic (je to cca 260 g) preosiateho prask. cukru + 11 lyzic horucej vody slahacom vyslahat do peny
*** eventualne pridat kakao a opat zaslahat ***
pridat 11 stredne kopcovitych lyzic preosiatej polohrubej muky a 1 prasok do peciva - znovu preslahat slahacom

nakoniec jemne vmiesat sneh z bielkov. Ja to peciem cca 45 minut na najnizsom stupni v plyn. rure (otvorim najskor po polhodine - uz ked to zacne vonat), testujem spajlov, ci je upecene. Vcera som ho prave piekla v 26 cm okruhlej forme. Krasne narastol, rozkrojila som ho na 3 platy.

(len ja si este po obvode z vnutra formu oblozim papierom na pecenie, lebo mi to minule narastlo tak, ze to vykypelo z formy Veľký úsmev )

Zakulka, Št, 10. 02. 2011 - 13:11

ja som robila presne take iste rozmerovo 34x23 dve torty , 3 pláty spolu z 10 vajec plus krem plus jahody a džem a jedna torta mala so všetkym aj s poťahom 3,8kg a druha torta mala 3,9kg, takže zmestíš sa. Úsmev Slnko Torta

ludka.i, Št, 10. 02. 2011 - 13:25

ja trochu odbočím od témy , aký to pravý parížák? prosím môžeš mi dať recept? Slnko

JANAAB, Št, 10. 02. 2011 - 14:44

ja som teraz robila so 6 vajec + trasený krém s 2 mandarinkových kompotov a torta mala 3,2 kg aj s poťahom takže by ti to určite malo výsť, ale záleží aj od piškotu, lebo niektoré kočky majú na taký počet vajíčok korpus maličký ak pomože ja robím: 3žltka+150g pr.cukru šľahám do penista a pomaly za stáleho miešania pridávam 6 lyžíc horúcej vody, potom 150g pl.múky 1/2 pr,do pečiva /pri väčšej dávke celý/ 3 lyžice oleja, ak treba tak len pridám kakao a na koniec pridať vyšľahané bielka Úsmev nech sa darí

adamira, Št, 10. 02. 2011 - 14:49

jej dakujem ti selenka za dokonaly popis
no a fakt robim nejake tazke vahy Chichocem sa a to este odoberam muku ked pridam orechy , kakao takze ked chcu viac druhou korpusou mam viac roboty...
ten korpus z 10vajec mava vysku 6cm,ale mne sa zda ze je lepsie ak je cesto vyssie.....
DAkujem budem skusat!!!

ide o to ci robis klasika piskotu alebo olejovu, ja robievam olejovu z 8 vajec mam z toho 3 platy a ked ich naplnim tak tych 5 kg by som isto rátala mozno aj 5,5 kg radsej ale vacsinou 5kg mi vychadza, ja plnim pudingovým krémom jeden a pol dávky. Krém je na zlatom klase napísaný:)
veľa šťastia Kvietok

dandy22, Št, 10. 02. 2011 - 15:56

recept na pravý parížky mam ho od svojej svagrinej:300 g varovej čokolady, 5 dcl šlahačkovej smotany 33 percentnej, 125 g práškového cukru a 200 g masla 80 percentné. Nad parou rozpustím čokoládu, pridám trochu smotany a rozpustíme cukor. potom dolejem celú smotanu, celé zohrejem a necham deň alebo noc v chladničke. Vyšlaham si maslo aj krém a po lyžičkách pridávam vyšlahané maslo. a piškótu neviem presne či klasika alebo olejová,asi olejová lebo tam ide olej mam recept na mramorový korpus, takže presne neviem, ďakujem babenky za odpovede Bozkávam Bozkávam

alager, Št, 10. 02. 2011 - 16:05

A ja som si vždy myslela, že pravý parížak je len zo šľahačky. Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie

dandy22, Št, 10. 02. 2011 - 16:33

ups tak teraz neviem, ja robím takýto aj s tým maslom a ja som si myslela že to je pravý parižák...sorry ak som niekoho uviedla do omylu..ale chutí mi aj s tým maslom, minule som robila tortu a trochu mi z neho ostalo, tak mňam mňam a už nebol, hneď by som si zasa dala ako si spomeniem..švagriná keď mi davala recept tak tuším vravela že je to pravý parížsky, tak fakt neviem, ale hlavné je že chutí Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

jajce (bez overenia), Št, 10. 02. 2011 - 16:38

ja som robila 33 x 23 cm, a to som dávala 2x4 vajcia - čiže som si upiekla dve piškóty a prekrojila. Váha torty bola rovných 5 kg (4 piškóty, 3 krémy) a bola aj krásne vysoká. (pozri v mojom albume - pre Mareka na 30)

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama