váha torty, nemám šajnu
Pozrite si aj
no ja robievam tento rozmer z 15vajec a mam problem zmestit sa do 4 kg...ja mavam vahu okolo 5Kg a este ked das jahody no neviem neviem ...
Ale nikdy nema torta rovnaku vahu aj ked robim tu istu dookola...Zavisi aj aky hruby potah vyvalkas , potom kolko ovocia das , aky dzem - husty s kuskami ovocia je tazsi ako len ten riedky, ci ho davas na obe strany kremu....
uvidis co Ti napisu ostatne dievcata....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robievam torty z 8 vajec, naplnene kremom vratane napr. bananov a potiahnute - ozdobene mne vychadzaju okolo 3,5 kg. Takze podla mna sa asi zmestis :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
selenka prosim Ta ake cesto robis ? ja robievam nastavovany piskotovy aj z 10vajec bolo malo , bol rozrezany na 3platy a boli strasne tenucke
DAkujem TI
prepac dandy22 ze sa TI motam do diskusie ale ucime sa stale !!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
8 bielkov + stipka soli - vyslahat na sneh
8 zltkov + 11 stredne kopcovitych lyzic (je to cca 260 g) preosiateho prask. cukru + 11 lyzic horucej vody slahacom vyslahat do peny
*** eventualne pridat kakao a opat zaslahat ***
pridat 11 stredne kopcovitych lyzic preosiatej polohrubej muky a 1 prasok do peciva - znovu preslahat slahacom
nakoniec jemne vmiesat sneh z bielkov. Ja to peciem cca 45 minut na najnizsom stupni v plyn. rure (otvorim najskor po polhodine - uz ked to zacne vonat), testujem spajlov, ci je upecene. Vcera som ho prave piekla v 26 cm okruhlej forme. Krasne narastol, rozkrojila som ho na 3 platy.
(len ja si este po obvode z vnutra formu oblozim papierom na pecenie, lebo mi to minule narastlo tak, ze to vykypelo z formy )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila presne take iste rozmerovo 34x23 dve torty , 3 pláty spolu z 10 vajec plus krem plus jahody a džem a jedna torta mala so všetkym aj s poťahom 3,8kg a druha torta mala 3,9kg, takže zmestíš sa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja trochu odbočím od témy , aký to pravý parížák? prosím môžeš mi dať recept?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som teraz robila so 6 vajec + trasený krém s 2 mandarinkových kompotov a torta mala 3,2 kg aj s poťahom takže by ti to určite malo výsť, ale záleží aj od piškotu, lebo niektoré kočky majú na taký počet vajíčok korpus maličký ak pomože ja robím: 3žltka+150g pr.cukru šľahám do penista a pomaly za stáleho miešania pridávam 6 lyžíc horúcej vody, potom 150g pl.múky 1/2 pr,do pečiva /pri väčšej dávke celý/ 3 lyžice oleja, ak treba tak len pridám kakao a na koniec pridať vyšľahané bielka nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jej dakujem ti selenka za dokonaly popis
no a fakt robim nejake tazke vahy a to este odoberam muku ked pridam orechy , kakao takze ked chcu viac druhou korpusou mam viac roboty...
ten korpus z 10vajec mava vysku 6cm,ale mne sa zda ze je lepsie ak je cesto vyssie.....
DAkujem budem skusat!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ide o to ci robis klasika piskotu alebo olejovu, ja robievam olejovu z 8 vajec mam z toho 3 platy a ked ich naplnim tak tych 5 kg by som isto rátala mozno aj 5,5 kg radsej ale vacsinou 5kg mi vychadza, ja plnim pudingovým krémom jeden a pol dávky. Krém je na zlatom klase napísaný:)
veľa šťastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
recept na pravý parížky mam ho od svojej svagrinej:300 g varovej čokolady, 5 dcl šlahačkovej smotany 33 percentnej, 125 g práškového cukru a 200 g masla 80 percentné. Nad parou rozpustím čokoládu, pridám trochu smotany a rozpustíme cukor. potom dolejem celú smotanu, celé zohrejem a necham deň alebo noc v chladničke. Vyšlaham si maslo aj krém a po lyžičkách pridávam vyšlahané maslo. a piškótu neviem presne či klasika alebo olejová,asi olejová lebo tam ide olej mam recept na mramorový korpus, takže presne neviem, ďakujem babenky za odpovede
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A ja som si vždy myslela, že pravý parížak je len zo šľahačky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ups tak teraz neviem, ja robím takýto aj s tým maslom a ja som si myslela že to je pravý parižák...sorry ak som niekoho uviedla do omylu..ale chutí mi aj s tým maslom, minule som robila tortu a trochu mi z neho ostalo, tak mňam mňam a už nebol, hneď by som si zasa dala ako si spomeniem..švagriná keď mi davala recept tak tuším vravela že je to pravý parížsky, tak fakt neviem, ale hlavné je že chutí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila 33 x 23 cm, a to som dávala 2x4 vajcia - čiže som si upiekla dve piškóty a prekrojila. Váha torty bola rovných 5 kg (4 piškóty, 3 krémy) a bola aj krásne vysoká. (pozri v mojom albume - pre Mareka na 30)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte všetci dobrí ľudia...mám jednu otázočku a dilemu, idem robiť toho spongeboba-nedávno som pýtala o radu na plechu 34x23-zhruba budú tam tri piškóty z troch vajec-zo 4 sa mi tá piškóta zdá vysoká, pravý parižák plus džem a jahody, potiahnutá marcipánom, chcem sa spátať vás skúsených čo máte už pár tortičiek za sebou- či neviete aká bude približná váha tej torty, zákazníčka chce okolo 3,5 do 4 kilá, čo myslíte??,ďakujem za odpovede, have a nice day
