Ak slahany, urcite vydrzi, ten je najtrvanlivejsi ...a ja to viem, ja som nan "odbornik"
Vazne, ale bude v torticke 5 dni "stary" do soboty hmm... aspon na stvrtok sa Ti neda?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak slahany, urcite vydrzi, ten je najtrvanlivejsi ...a ja to viem, ja som nan "odbornik"
Vazne, ale bude v torticke 5 dni "stary" do soboty hmm... aspon na stvrtok sa Ti neda?
cookerka to vie, ona šľahá krém pol dňa a skoro každý tretí deň
A ja som myslela, že šľahá furt... od rána až do večera a ani neprestáva... že preto je z nej taký odborník
Neverím. To len prečítala, ona nemá kedy šľahať krémy, ved má tri deti a furt je zavesená tu.
Ona je tu furt preto zavesená, aby mohla radiť dievčatám... dáva im možnosť sa najprv spýtať v cukrárni, ak majú problém. Aby sa zbytočne nezakladali dookola tie isté diskusie...
Však ja viem, že jej rady su na prd... ale občas sa jej pošťastí a dobre poradí
ja by som sa dohodla so zákazníkom... povedať narovinu že nestíhaš, spýtať sa, či tortičku zjedia na posedenie, alebo si chcú z nej nechať ku káve na druhý deň... mne sa to zdá skoro, minimálne by som nadstavila v chladničke chladenie na najnižší stupeň ako sa dá....
Ide o to, ze treba ratat s tym, ze ju nemusia hned zjest, ale budu skladovat kus torty, hmmm... nemozes aspon na stvrtok ju urobit?
...žienky, dakujem za rýchle rady, myslela som, že tie štyri dni by mohla v chladničke na najnižšom stupni chladenia vydržať...
...ešte raz vdaka...
A to im aj povies, ze je hotova uz od stredy? Lebo vzdy treba ratat, ze torta sa kludne moze jest este 2-3 dni od oslavy, pokial si myslia ze je cerstva, nie?
Nehody sa stavaju, je mi luto a taky dovod kazdy pochopi.. nie je hanba zrusit objednavku, odporucit druhu cukrarku a venovat sa dcere, keby si naozaj nestihala. Ale nie piect za kazdu cenu na ukor kvality. Prajem skore uzdravenie dcerke.
...cookerka, ved som to aj tak mala na pláne, mám objednávku na tri torty, takže by som to v pohode stíhala...ale dcérka sa mi veľmi popálila, tak chodíme po lekároch, prevezy, vyžaduje väčšiu pozornosť, tak je to ťažšie...
To mi je luto, stava sa aj take ... jedine po nociach dorobit alebo zrusit objednavky, ak ozaj nestihas... ale urcite by som neplnila skorej ako vo stvrtok... drzim palce
Ak má byť hotová v stredu, plniť ju budeš už v utorok, však...
Ja viem že torta je najlepšia kus odstáta...
U mňa doma, pre mňa - no čert to vem.
Ale odovzdať tortu ktorá bude mať na oslave 5 dní...aj 4 sú veľa...no ja byť zákazníkom a toto sa dozvedieť, nezaplatím ti za ňu a nebudem ju chcieť.Preto si dávam piecť domácej cukrárke, lebo chcem mať istotu že je to čerstvé.
Netreba brať objednávky keď sa nestíha.
Aha, teraz čítam čo sa deje...ak môžeš zapoj nejak rodinu...4-5dňová torta je u mňa stará torta.
Ja by som to naplnila stvrtok vecer ,ked uz dcerka bude spat a ozdobila by som to v piatok
...no myslela som, že si ju teraz upečiem a naplním, nechám vychladiť a v noci ju potiahnem a ozdobím. Zákazníčka si pre ňu chce prísť v piatok poobede...
Radšej si teraz oddýchni aby si nabrala silu a vo štvrtok dorob hoc aj v noci, ja viem, že to nie je ľahké, ale radšej takto, ako si pokaziť meno. Ja tiež robím tak, že dorábam tesne predtým ako si ju majú prísť zobrať. Mne samej dvodňová torta nechutí, tak sa maximálne snažím nerobiť to ani pre zákazníka. Radšej po nociach.... aj keď to tiež nie je žiadna výhra.
...vyzerá to tak, že ma čaká vo štvrtok, aj v piatok nočná smena...
Dnes upeč korpusy zajtra naplň ,zachlad a večer ozdob,Plnka nad parou vydrží aj týžden v chladničke, ked je potiahnutá , neviem či je to na tento týždeň?, ak na buduci ,tak na buducu stredu...
...maria 285,veľmi pekne dakujem, asi to tak aj urobím...
A pridaj do plnky trochu rumiku a bude to OK., ,VED TU JE TOLKO PRíSPEVKOV "TRVANLIVOSť KRéMU! PREčITAJTE
Ja som pred dvoma týždňami robila tortičku. Zákazníčka mi volala, že by chcela tortičku na piatok doobedu. Krém v nej bol šľahačkový čokoládový a orechový piškot. Takže tortu som piekla a plnila vo štvrtok. V piatok ráno mi volala, že po tortičku príde buď večer a ak by nestíhala, tak v sobotu ráno. Povedala som si ok, ak to chce na sobotu poobede, na oslavu, tak to bude ok. Nakoniec som sa dozvedela, že tortu potrebovala na nedeľu. Tak si viete predstaviť, ako som tŕpla, že sa 4 dňová, šľahačková torta ani nebude dať ziesť. Našťastie nebola žiadna zlá správa z ich strany. Len nechápem, prečo ju chcela najskôr na piatok ráno, keď býva 100m odo mňa a mohla si po ňu prísť hneď v nedeľu ráno
Čokoládový krém šľahaný nad parou vydrží v pohode aj týždeň, samozrejme v chladničke. Lenže, keď robím tortu, ktorá nie je pre moju rodinu, snažím sa ju plniť čo najneskôr. Keď ju oni budú jesť aj o mesiac, je to ich vec, ja ju odovzdávam čerstvú, aj keď súhlasím s názorom, že lepšia je odležaná - tak na tretí deň od plnenia.
Mne sa stala taká vec, že známy objednali tortičku na sobotu, tak som im nachystala tak, že v piatok plnila šľahaným čokoládovým krémom nad parou, dala maslo, navyše prekladala aj jahodami zvarenými v cukrovo-jahodovom sirupe , no nakoniec ma dorazili hláškou, keď tortu preberali, že oslavu budú mať až v nasledujúcu stredu . Skoro som chytila infart...i keď to nebola moja vina /kľudne by som aj na stredu nachystala, keby povedali/, ale tie dni som bola ako na tŕňoch .
Ale tortičku vychvaľovali, že bola výborná. Tým chcem povedať, že torta možno chuťovo nebude zlá, ale istotu mať nebudeš do poslednej chvíle a ten pocit - nič moc.
...moja skúsenosť..kamarátke som robila tortu s týmto krémom....po 2 týždňoch našla zabudnutý kúsok v chladničke...a vravela, že bola lepšia ako na začiatku ..neviem, nejedla som, ale hádam by ma neklamala
Kolačiky peču na svatbu už v pondelok, pudingovimi kremami a na další pondelok sa ešte hostia a davajú do mrazaku.Poznam žienku ktorá pečie 130 lodní na sviatky,začina už týždeň vopred suchými a kolače chutia.Ale inač nechcem tým povedať že je to správne ,takisto sa snažím aby ta tortička bola čo najčerstvejšia, nech vám to pečie
presne tak. nic jej nebud,chute sa naopak prepoja a odlezana torta je najlepsia.samozrejme nie slahackova
...žienky, chcela by som Vás poprosiť o radu...myslíte, že by bol problém, keby som urobila tortičku na komplet už v stredu, zákazníčka si má pre ňu prísť v piatok a oslava je v sobotu? Bude v nej čokoládový krém šľahaný nad parou...
Dakujem všetkým za cenné rady....