
Torta s marshmallow
Čokoládová-banánová torta a marshmallow.
Ingrediencie
Korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
300 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
300 | gramov | hladká múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
185 | millilitrov | olej |
130 | millilitrov | voda |
Plnka: | ||
3 | kusy | banán |
500 | millilitrov | sladká smotana |
500 | gramov | čokoládová nátierka |
Na ozdobu: | ||
fondán | ||
marshmallow | ||
Pod fondán: | ||
maslo | ||
práškový cukor |
Postup
Korpus: Bielka si vyšľaháme s polovicou práškového cukru na tuhý sneh. Druhú polovicu cukru si vyšľaháme so žĺtkami a vanilkovým cukrom. Postupne do žĺtkovej hmoty primiešame múku zmiešanú s PDP, olej a vriacu vodu. Dobre vyšľaháme a na záver primiešame sneh z bielkov. Boky formy si vymastíme tukom a na spodok dáme papier na pečenie. Po upečení necháme vychladnúť, rozrežeme na 3 diely.
Plnka: Sladkú smotanu si vyšľaháme a postupne ju pridávame k čokoládovej nátierke.
Na spodný korpus si poukladáme banány a potrieme čokoládovou plnkou, to iste na opakujeme na druhý korpus a tretí priložíme. Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom a potrieme tým tortu.
Biely fondán si vyvaľkáme a priložíme naň farebné slimáčiky, na ktoré som použila farby Dr. Oetker. Použila som ružovú v rôznych odtieňoch a výbornú čiernu. A zas vyvaľkáme. Týmto fondánom obalíme tortu. Na vrch poukladáme marshmallow a aj okolo bokov
Pri príprave torty boli použité gélové farby Dr.Oetker, ktoré Mirka MB dostala na testovanie v súťaži na Tortyodmamy.sk.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.