svadobné torty šľahačka, mascarpone, tvaroh- kedy plniť
Pozrite si aj
Plniť by si mohla najskôr vo štvrtok, ideálne poobede alebo na večer...
Na stole by som celý deň takúto tortu nevystavovala alebo potom už nikomu nedávala jesť. Predsa len sú to svieže plnky, ktoré rýchlo podliehajú skaze. Mali by sa rozhodnúť:_ buď chcem mať tortu na stole celý deň a zvolím si trvanlivejší krém, alebo mi chutia svieže a tortička bude vystavená len na chvíľu pred rozkrájaním. Ostatne taký nevychladený tvarohový krém so šľahačkou nie je zrovna chutný.
Ja na stužovanie šľahačky používam trochu klasickej rozpustenej želatíny /takej tej jemne mletej/. Keď sa rozpustí, rozmieša s trochou krému a potom sa vleje do zvyšného krému, nezrazí sa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tiež by som plnila vo štvrtok ale šlahačku dala trvanlivú ja bežne používam živočíšnu Rajo, ráno v piatok by som si privstala a potiahla, ozdobila a dala ešte chladiť, poobede si ju prídu zobrať píšeš takže akurát
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mam veľmi dobré skusenosti s rastl.šľahačkou " Holé" a prídávam do nej práškovu želatínu dr.Oetker ale tie väčšie vrecuška nie tie malinke. Stužovač šľahačky potom už nepoužívam.
Ešte by som chcela dodať že pod poťahovku nesme isť krém v ktorom je šľahačka iba čistý maslo a cukor práškový ináč to bude pracovať a poťahovka sa môže rozpúšťať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte ,
mám dilemu čo sa týka svadobnej torty. Chcú po mne poťahovanú plnenú ľahkým krémom s ovocím, ale neviem, kedy sa môže plniť. Čítala som v príspevkoch, že sa môže plniť, ale kedy, keď ju mám v piatok opovzdať? Môže potom stáť celý deň na stole?
A ešte by ma zaujímalo, s ktorou šľahačkou máte dobré skúsenosti a aký stužovač používate. Lebo keď som použila od dr.Oetkra, tak sa mi tam urobili drobné hrčky aj napriek okamžitému šľahaniu.
Ďakujem moc za každú odpoveď.
