šťavnatá torta
Pozrite si aj
Nooo...ja som niečo podobné robila, tiež na požiadanie.
Korpus som rozrezala na 3 časti....ale ten stredný plát som rozmrvila a urobila niečo ako punčovinu ....dala som tam aj šťavu z pomaranča...bolo to také ovocné.....
spodný korpus som natrela džemom, na to som dala tú ,,akoby punčovinu ,, a na to zase plát, zo spodu natretý džemom.
Chválili...vraj bola mňamková..
Urobila by som to na nejaký takýto spôsob...keď chcú kávu, môžeš kávu, nutelu, aj orechy....prípadne trošku rumíku
...
nech sa darí....toľko moja skúsenosť..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robievam tak,že korpus polievam rozvareným karamelom-upálim cukor na karamel zalejem vodou a prevarím,po vychladnutí prilejem rum podla chuti a tým polievam korpus-je potom šťavnatý,na to už normálne džem,nt to potom môžeš nutelu.tento karamelový rozvar je dobrý v kombinácií s orechovým cestom,ale pochvalujú si ho aj pri iných cestách.nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robievam sacherku s marhulovym dzemom, ale mozes dat aj iny...nesmie sa piect dlho, aby zostala vlacna a ten dzem na hrubo, aby to preslo aj dnu...pripadne si viem predstavit este popolievat korpus kavou...inak je sama o sebe velmi cokoladova a vlacna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem velmi pekne. puncovu som im hned nukala, ale nechcu... a ta nutela - ked ste ju pouzili nebolo to velmi sladke, tahave? este mi napadlo, keby som spravila zaparene orechy s cukrom a kavou plus rum - dat to ako "plnku" ale bez tuku - to by sa dalo, je to vhodne takto do torty?
dakujem este raz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale puncovina nie je puncova torta...je to rozdrobeny korpus zmiešany s niečim mokrym(lekvar, dzus, kava, rum...-podla chuti) a ked sa to da medzi dva korpusy natrete lekvarom je to fajn...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jaj, dakujem za objasnenie vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pekný deň všetkým cukrárkam a cukrárom
sledujem Vás už nejaký čas a našla som tu veľa dobrých rád a inšpirácií. Mám však zákazku, ktorú potrebujem prekonzultovať s odborníkmi a zaujíma ma Váš názor: - dostala som požiadavku na tortu bez krému, bez ovocia (môže byť len ríbezľový lekvár) a mala by sa niesť v "duchu" čokolády, orechov a kávy, môžem dať nutelu prípadne gaštanové pyré. Žiaden tvaroch, puding, jogurt... a má byť šťavnatá a nie presladená. Máte s niečím takým skúsenosti? Prípadne nejaký nápad? ďakujem veľmi pekne!!!