Jarná súťaž

reklama

šťavnatá torta


reklama

Pekný deň všetkým cukrárkam a cukrárom Mrkám

sledujem Vás už nejaký čas a našla som tu veľa dobrých rád a inšpirácií. Mám však zákazku, ktorú potrebujem prekonzultovať s odborníkmi a zaujíma ma Váš názor: - dostala som požiadavku na tortu bez krému, bez ovocia (môže byť len ríbezľový lekvár) a mala by sa niesť v "duchu" čokolády, orechov a kávy, môžem dať nutelu prípadne gaštanové pyré. Žiaden tvaroch, puding, jogurt... a má byť šťavnatá a nie presladená. Máte s niečím takým skúsenosti? Prípadne nejaký nápad? ďakujem veľmi pekne!!! Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

bobrík, Ut, 18. 02. 2014 - 15:28

Nooo...ja som niečo podobné robila, tiež na požiadanie. Úsmev
Korpus som rozrezala na 3 časti....ale ten stredný plát som rozmrvila a urobila niečo ako punčovinu Mrkám ....dala som tam aj šťavu z pomaranča...bolo to také ovocné..... Úsmev spodný korpus som natrela džemom, na to som dala tú ,,akoby punčovinu ,, a na to zase plát, zo spodu natretý džemom. Áno
Chválili...vraj bola mňamková.. Vyplazený jazyk
Urobila by som to na nejaký takýto spôsob...keď chcú kávu, môžeš kávu, nutelu, aj orechy....prípadne trošku rumíku Chichocem sa Chichocem sa ... Slnko
nech sa darí....toľko moja skúsenosť.. Úsmev

ja robievam tak,že korpus polievam rozvareným karamelom-upálim cukor na karamel zalejem vodou a prevarím,po vychladnutí prilejem rum podla chuti a tým polievam korpus-je potom šťavnatý,na to už normálne džem,nt to potom môžeš nutelu.tento karamelový rozvar je dobrý v kombinácií s orechovým cestom,ale pochvalujú si ho aj pri iných cestách.nech sa darí

haluzka, St, 19. 02. 2014 - 07:44

ja robievam sacherku s marhulovym dzemom, ale mozes dat aj iny...nesmie sa piect dlho, aby zostala vlacna a ten dzem na hrubo, aby to preslo aj dnu...pripadne si viem predstavit este popolievat korpus kavou...inak je sama o sebe velmi cokoladova a vlacna Áno

dakujem velmi pekne. puncovu som im hned nukala, ale nechcu... a ta nutela - ked ste ju pouzili nebolo to velmi sladke, tahave? este mi napadlo, keby som spravila zaparene orechy s cukrom a kavou plus rum - dat to ako "plnku" ale bez tuku - to by sa dalo, je to vhodne takto do torty?
dakujem este raz

nyka, St, 19. 02. 2014 - 19:57

ale puncovina nie je puncova torta...je to rozdrobeny korpus zmiešany s niečim mokrym(lekvar, dzus, kava, rum...-podla chuti) a ked sa to da medzi dva korpusy natrete lekvarom je to fajn... Chichocem sa

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama