Jarná súťaž

reklama

špaldová múka


reklama

prosím o radu,Vás,šikovné cukrárky,ktoré už majú skúsenosti.mám piecť prvý krát z o špaldovej múky.zákazníčka mi dala na výber hrubú alebo hladú.a nemám už čas vyskúšať vzorku.každá rada drahá.ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

fani, Št, 23. 09. 2010 - 16:50

Spaldová múka je ťažká. Korpus bude podľa toho aj vypadať. žiadna ľahkosť.Držím palce.

ja som s tým robila len kysnuté cesto na pizzu a tiez si myslim že je ťažká skôr by som dala pol na pol ak teda vobec ale urcite by som to najskor vyskusala na nejakej vzorke:)
veľa šťastia

ďakujem za rady.tak to skor vyzerá,že y toho asi nič nebude,má to byť dvojsrdce a to je dosť veľké.

ahoj mam skusenosti so vsetkymi druhmi tejto muky, tu v nemecku sa to vola dinkel mehl-spaldova muka, robila som z troch druhov 2 druhy celozrnej, svetla a tmava a hladkej, robila som aj chlieb aj korpus...je tazsia-uznavam ale, ak mas spravny pomer surovina spravnu teplotu pecenia podari sa, na dvojsrdce by si potrebovala minimalne tych 25-30 vajec aby to bolo vyssie, ja som robila kolko vajec tolko lyzic cukru, tolko lyzic muky-kilo muky ti bude bohate stacit a este ti zvysi, praskov do peciva 3 urcite na take mnozstvo cesta-ja som piekla stvorec 30x30 z 20 vajec, 2x po 10 vajec, pekne to vyrastlo, ziaden problem, a zabudla som do zltok som pri slahani dala vriacu vou-polovicu z mnozstva zltkov na 10 zltkov 5 lyzic vriacej vody vyslahat...ja by som to skusila je to vyzva, inak ak sa ti chce pozri sa v mojom albume na slanu tortu trojposchodovu svadobnu cela bola zo spaldovej muky a tak som sa toho tiez bala...nuz nas zakaznik nas pan inak na korpusy odporucam tu co najhladsiu-na chlieb kludne hocjaku...

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama