
Kamila | Jablkovo-banánové lievance bez múky a cukru
Vynikajúce jablkovo-banánové lievance. Syn ma už dlhšie presviedčal, že banány vedia nahradiť múku v palacinkách, vyskúšala som a výsledok bol ozaj prekvapivo chutný. Základ tvoria banány, vajíčka na náplň jablká, nič viac vám netreba a výborná zdravá dobrota je na svete.
Ingrediencie
4 | kusy | vajce |
2 | kusy | banány |
2 | kusy | jablká |
štipka | soľ |
Postup
Jablká očistíme, nahrubo nastrúhame a malú chvíľu podusíme, stačí naozaj krátko, len aby prestali tmavnúť. Ak chcete môžete ich dochutiť citrónovou šťavou, medom, škoricou, mne chutia len tak. Jablká necháme vychladnúť.
Vajíčka zľahka prešľaháme a pridáme k nim dôkladne prepasírovaný banán, banán stačí popučiť vidličkou.
Hmotu ešte dôkladne premiešame, pridáme štipku soli a na teflonovej, zľahka vymastenej panvici, pečieme mini palacinky. Ja som si pomohla panvicou na lievance, ale trochu ťažšie sa otáčali. Mini palacinkám stačí ozaj chvíľka, opečieme z oboch strán.
Vyskúšala som ja makovú verziu, do polovice hmoty som pridala lyžicu mletého maku a opäť upiekla mini palacinky. Naplnila som ich strúhanými jablkami, pokvapkala medom, dozdobila ovocím. Ozaj boli skvelé.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
tak to musím vyskúšať,možno to by som aj mohla dať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
výborné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skvelý nápad
,
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.