riedky karamelovy krem
Pozrite si aj
Ja varím salko 3 hodiny na miernom ohni kde neustále dolievam vodu. a potom salko zašľahám do masla, skús dať krém do chladničky trocha stuhnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dala som to von na balkon, ale netuhne to. uz to mam urobene od 5 rana. salko bolo dost huste, myslim, ze pekne sa uvarilo... nechapem. da sa to niecim este zahustit?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som skusila v miske rozmixovať polovičku margarínu a po lyžičkách pridávať to salkový krém ,všetko musí mať izbovu teplotu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne sa toto iste niekedy stane, tak ho dam do chladničky a po chvilke zase skusim vymixovat a potom mi to pekne stuhne a vyrím 2 hod salco a pridam iba jedno maslo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,teď jsem zrovna včera dělala karamelový krém a přesně jak píšeš 1 salko a zamíchat 1 máslo...nachala jsem to zchladnout a pořád to nějak netuhlo a tak jsem to dala do robota a šlehala na max výkon s ještě třetinkou másla pro jistotu,krém byl nádherný a ještě mi zbylo na dnes a i dnes je krásně tuhý.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takze radite, ze este pridat maslo? malo vsetko rovnaku teplotu. som to skusila nahriat a pridala som tam gustin no uvidim. pockam chvilku a potom skusim dat este maslo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vychlaď,přidej máslo ať máš jistotu,že ti nepoteče potahovka a šup s tím na dort.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj mne sa to stalo. Uvar karamelovy husty puding, vymiesaj ho s maslom a scukrom - ako ked robis klasicky pudingovy krem a primiesaj tam po troskach postupne ten riedky krem a budes to mat super , neboj a este lepsi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte som zabudla dodať ja nedávam na jedno salko 250g masla ale 375g masla vyskúšaj pridať maslo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
az tak vela masla? ja som davala 2 salka a masla som dala uz 600 a stale to tecie puding doma nemam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A nemas ani zlaty klas? Mozes dat aj taky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
POtřebuješ to nutně,tak být tebou šlehám a přidávám máslo do vyšlehání,může to být půlka,nebo celé.Já tolik másla co jsi dala ty dávám do zákusků,ale na dort bych se bála,že poteče
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kitchima - na 2 uvarené salká /varené 2 hod./ daj 1 a pol masla.SUPER!! uvidíš,netečie a nieje to ani príliš "maslové"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ok, tragedia zazehnana, torta naplnena, potiahla som pre istotu iba s maslovym kremom. dakujem vam vsetkym za rady. urobila som asi vsetko kolko musim cakat, kym pojdem potahovat? staci, kym zatuhne vrch?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Staci, len ju potom moc nepritlacaj, ked budes zehlit marcipan. Drzim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja by som to určite po mojich skúsenostiach do torty nedala. Robila som otvorenú knihu na stužkovú a myslela som si, že to v torte zatuhne, potiahla som ju WI a začalo mi to vytekať. Musela som piecť nový korpus a robiť všetko nanovo. Odvtedy robím len tento karamelový krém, je perfektne tuhý, aj keď kým tam nedáš maslo, tak sa ti to bude zdať riedke.
100 g cukru, 2 žĺtka, 250 ml šľahačkovej smotany dáš variť, pridáš karamelové salko, odstavíš zo sporáka a prileješ roztopenú ceru (200 g). Po vychladnutí vymiešaš s 500 g masla a nič sa ti neroztopí.
Teraz by som to spojila radšej s hustým pudingom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
torta krasne zhustla, uz je aj potiahnuta, odovzdana. Ja som to uvarila s gustinom, po vychladnuti to stuhlo. potahovalo sa mi to uplne super. snad ked to rozkroja to bude v pohodke ale chut kremu ostala povodny, takze podla mna super. to som uz pomaly plakala rano .ale dakujem za receptik, vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To som rada, že sa ti to podarilo. Zabudla som ti napísať, že salko tiež varím 3 hodiny (po 1 a pol hodine otočím, prilejem vodu, aby bola plechovka prikrytá). Keď salko pridám ku uvarenej hmote, tak to ešte teplé precedím, aby tam neboli kryštáliky zo salka. Práve teraz týmto krémom plním oriešky, ale pridala som do neho rum, takže je to nie karamelové, ale rumové
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podla mna si ho mala zgrcnuty, on sice nevyzera hrudkovo, ale je riedky, keby si slahala este dalej tak by sa to dalo dokopy a zhustlo. teda v pripade ze si mala salko take az tmavohnede a 300g masla. tiez sa mi stava ze je niekedy riedky ale treba slahat dalej.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem.. uvarene salko aj maslo som mala celu noc vonku, museli mat rovnaku teplotu a teda nemalo by sa to zgrcnut. ale do buducna uz takto karamelovy krem nerobim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
treba len dlhsie slahat. pri tomto sa to stava aj pri rovnakej teplote.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj,ja som mala ten isty problem a pridala som mlete orechy,bol husty a dobry ,teras robim len takto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte, robim karamelovy krem. varila som 2 hodiny salko, zamiesala som tam maslo, ale nie je to dost huste. z korpusu by mi to stieklo. pridala som tam trocha cery, ale netuhne to. co mam robit, prosim, je to suurne. som z toho zufala. potrebujem ist o take 4 hodinky potahovat tortu
