reklama

Zamatové rezy

Pridal/a Primilka dňa 30. 10. 2016 - 08:16 - Recepty Primilka
Zamatové rezy, Recepty na zákusky, Primilka

reklama

Známa chuť zamatovej rolády.

Ingrediencie
Korpus:
6 kusy vajce
5 polievkové lyžice práškový cukor
3 polievkové lyžice kakao
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
Plnka:
2 decilitre mlieko
1 kus žĺtok
3 polievkové lyžice polohrubá múka
250 gramov maslo
2 polievkové lyžice práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
2 polievkové lyžice kakao
5 polievkové lyžice práškový cukor
Dokončenie:
  trocha čokoládová poleva
Postup

Korpusy:

Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, postupne po jednom zašľaháme žĺtky, nakoniec kakao a sódu bicarbónu. Pečieme na strednom plechu / asi 25x30 cm / na papieri na pečenie.
Cestá si upečieme 2x.

Plnka:

Do 2 dcl mlieka pridáme a rozmiešame 1 žĺtok, pridáme ešte 3 lyžice polohrubej múky a uvaríme hustú kašu - necháme vychladnúť.

Vymiešame 250 gr maslo / heliu / , po častiach pridávame vychladnutú uvarenú kašu, dobre vymiešame.

Plnku rozdelíme na 2 časti:
do jednej pridáme ešte 2 lyžice práškového cukru a 1 bal. vanilínového cukru - dobre vymiešame,
do druhej pridáme 2 lyžice kakao a 5 lyžíc práškového cukru - dobre vymiešame.

Dokončenie:

Na jeden plát cesta natrieme najskôr tmavú a potom navrch svetlú plnku, navrch dáme druhý plát cesta. Vrch polejeme čokoládovou polevou, po stuhnutí pokrájame na rezy, ľubovoľne ozdobíme.

Dobrú chuť!

 

 

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama