
Známa chuť zamatovej rolády.
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Plnka: | ||
2 | decilitre | mlieko |
1 | kus | žĺtok |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
250 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
5 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
trocha | čokoládová poleva |
Korpusy:
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, postupne po jednom zašľaháme žĺtky, nakoniec kakao a sódu bicarbónu. Pečieme na strednom plechu / asi 25x30 cm / na papieri na pečenie.
Cestá si upečieme 2x.
Plnka:
Do 2 dcl mlieka pridáme a rozmiešame 1 žĺtok, pridáme ešte 3 lyžice polohrubej múky a uvaríme hustú kašu - necháme vychladnúť.
Vymiešame 250 gr maslo / heliu / , po častiach pridávame vychladnutú uvarenú kašu, dobre vymiešame.
Plnku rozdelíme na 2 časti:
do jednej pridáme ešte 2 lyžice práškového cukru a 1 bal. vanilínového cukru - dobre vymiešame,
do druhej pridáme 2 lyžice kakao a 5 lyžíc práškového cukru - dobre vymiešame.
Dokončenie:
Na jeden plát cesta natrieme najskôr tmavú a potom navrch svetlú plnku, navrch dáme druhý plát cesta. Vrch polejeme čokoládovou polevou, po stuhnutí pokrájame na rezy, ľubovoľne ozdobíme.
Dobrú chuť!
vyzerajú mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty