Zamatové rezy

Popis

Známa chuť zamatovej rolády.

Zamatové rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Korpus
6kusyvajce
5polievkové lyžicepraskový cukor
3polievkové lyžicekakao
1⁄2čajová lyžičkasoda bikarbona
plnka
2decilitremlieko
1kusžĺtko
3polievkové lyžicepolohruba muka
250gramovmaslo
2polievkové lyžicepraskový cukor
1kusvanilkový cukor
2polievkové lyžicekakao
5polievkové lyžicepraskový cukor
Dokončenie
 trochačokoládová poleva

Inštrukcie

Korpusy:

Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, postupne po jednom zašľaháme žĺtky, nakoniec kakao a sódu bicarbónu. Pečieme na strednom plechu / asi 25x30 cm / na papieri na pečenie.
Cestá si upečieme 2x.

Plnka:

Do 2 dcl mlieka pridáme a rozmiešame 1 žĺtok, pridáme ešte 3 lyžice polohrubej múky a uvaríme hustú kašu - necháme vychladnúť.

Vymiešame 250 gr maslo / heliu / , po častiach pridávame vychladnutú uvarenú kašu, dobre vymiešame.

Plnku rozdelíme na 2 časti:
do jednej pridáme ešte 2 lyžice práškového cukru a 1 bal. vanilínového cukru - dobre vymiešame,
do druhej pridáme 2 lyžice kakao a 5 lyžíc práškového cukru - dobre vymiešame.

Dokončenie:

Na jeden plát cesta natrieme najskôr tmavú a potom navrch svetlú plnku, navrch dáme druhý plát cesta. Vrch polejeme čokoládovou polevou, po stuhnutí pokrájame na rezy, ľubovoľne ozdobíme.

Dobrú chuť!

 

 

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

TlieskamTlieskamTlieskamvyzerajú mňam ÁnoÁnoÁnoTortaTortaTortaKvietokKvietokKvietok

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.