
Tento zákusok ma skvelú príchuť mandli a višní
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | voda |
250 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Plnka: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | mandľový puding |
1 | plechovka | Salko zahustené |
250 | gramov | maslo |
trocha | mandľová aróma | |
375 | millilitrov | višne zavárané |
Falošný marcipán: | ||
150 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | sušené mlieko |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | voda |
trocha | mandľová aróma | |
Na ozdobu: | ||
trocha | čokoláda |
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu a pomaličky prisypeme zmes múky, kakaa a prášku do pečiva. Z bielkov ušľaháme sneh. Vylejeme na plech a pečieme pri 200 ´C 25-30 min.
Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding, ktorý primiešame do vymiešanej maslo spolu so Salkom. Pridáme 1/3 mandľovej príchuti. 1/3 plnky si odoberieme, do zvyšnej pridáme odkôstkované višne.
Upečené cesto si rozkrojíme na dĺžku na 3 časti.
Cesto pokvapkáme šťavou s kompótu a natrieme plnkou s višňami. Vrch a boky potrieme plnkou bez višni a necháme s chladničke stuhnúť.
Potom si pripravíme marcipán. Všetky prísady zmiešame, zabalíme do igelitu a necháme v mrazničke asi 10 min. Potom marcipán rozvaľkáme pod potravinovou fóliou, opatrne ho pomocou valčeka prenesieme na tehlu, uhladíme, okraje odrežeme. Celú môžeme ozdobiť rozpustenou čokoládou.
Nakoniec necháme poriadnu stuhnúť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty