Roláda z lístkového cesta so smotanovým krémom

Popis

Jednoduchá roláda z lístkového cesta so šľahačkou, kyslou smotanou a mascarpone. 

Roláda z lístkového cesta so smotanovým krémom  - recept

Zhrnutie

Výnos
Roláda
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1balíklistkove cesto
200millilitrovsmotana na šľahanie
250gramovmascarpone
200gramovpochúťková smotana
  Citrónová kôra podľa chuti
2balíkyvanilkový cukor
1balíkstužovač za studena

Inštrukcie

Lístkové cesto vyvaľkáme, ak sme nekúpili už vyvaľkane, pokrájame na pásiky, upečieme na 200 stupňov do zlata.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme, pridáme cukor, kôru z citróna ak chceme, mascarpone, kyslú smotanu. Podľa návodu do hmoty zamiešame stužovač za studena.

Dva, tri pásiky z lístkového cesta, už upečené, si odložíme.

Na potravinovú fóliu dáme trochu krému, kúsok ďalej od seba uložíme pásiky upečené a vychladnuté, na to dáme zvyšný krém. Pomocou fólie stočíme natesno do rolády a dáme do chladničky na niekoľko hodín. (Ja dávam len na hodinu, dve, lebo sme pažraví, preto používam ten stužovač. Ak si necháte roládu v chladničke cez noc, stužovač použiť nemusíte)

Po stuhnuti roládu vygulame z fólie na tacku a tými odlozenymi pasmi rozdrvenymi ju ozdobíme - pomrvime na roládu.

Pôvodný recept píše dve lístkové cesta na jednu roládu, krém z masla a konzervy karameloveho salka. Ale môj recept nám chuti viac Áno

Roláda z lístkového cesta so smotanovým krémom  - recept postup 1
Roláda z lístkového cesta so smotanovým krémom  - recept postup 2

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

To musí byť dobrota. Áno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.