
Kamila
Vynikajúce plnené kokosové pečivo s lineckými kolieskami na spodku, čokoládovým krémom a polevou na kokosovej pusinke.
Linecké cesto: | ||
230 | gramov | hladká múka |
140 | gramov | maslo |
70 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | žĺtok |
Kokosky: | ||
3 | kusy | bielok |
210 | gramov | kryštálový cukor |
180 | gramov | kokos |
Krém: | ||
250 | gramov | maslo |
200 | gramov | čokoláda |
Čokoládová poleva: | ||
200 | gramov | čokoláda |
50 | gramov | Cera |
Kokosky:
Vaječné bielky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia cca 12 - 15 minút. Necháme vychladiť a vareškou vmiešame kokos. Pomocou cukrárenského vrecka nastriekame malé kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 160 stupňoch 8 - 10 minút. Otvoríme vrátka na rúre a sušíme 15 minút pri 50 stupňoch. Keď sa kokosky dajú pekne odlepiť od papiera, sú hotové.
Linecké cesto pripravíme zmiesením všetkých surovín. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a upečieme na suchom plechu.
Krém: Čokoládu roztopíme nad parou. Necháme vychladiť ale nie príliš, aby znova nestuhla a vyšľaháme s maslom. Pomocou vrecka krém nastriekame na linecké kolieska. Vstrede necháme miesto na džem.
Na takto naplnené kolieska jemne pritlačíme kokosku. Necháme stuhnúť v chlade.
Čokoládová poleva: Čokoládu a stužený tuk rozpustíme nad parou.Spodok plnených kokosiek namáčame v čokoládovej poleve. Keď čokoláda stuhne môžeme podávať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty