reklama

Plnené kokosky

Pridal/a katarinalucanova dňa 02. 01. 2021 - 14:12 - Recepty katarinalucanova
Plnené kokosky, Recepty na zákusky, katarinalucanova

Kamila


reklama

Vynikajúce plnené kokosové pečivo s lineckými kolieskami na spodku, čokoládovým krémom a polevou na kokosovej pusinke.

Ingrediencie
Linecké cesto:
230 gramov hladká múka
140 gramov maslo
70 gramov práškový cukor
1 kus žĺtok
Kokosky:
3 kusy bielok
210 gramov kryštálový cukor
180 gramov kokos
Krém:
250 gramov maslo
200 gramov čokoláda
Čokoládová poleva:
200 gramov čokoláda
50 gramov Cera
Postup

Kokosky:

Vaječné bielky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia cca 12 - 15 minút. Necháme vychladiť a vareškou vmiešame kokos. Pomocou cukrárenského vrecka nastriekame malé kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 160 stupňoch 8 - 10 minút. Otvoríme vrátka na rúre a sušíme 15 minút pri 50 stupňoch. Keď sa kokosky dajú pekne odlepiť od papiera, sú hotové.

Linecké cesto pripravíme zmiesením všetkých surovín. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a upečieme na suchom plechu.

Krém: Čokoládu roztopíme nad parou. Necháme vychladiť ale nie príliš, aby znova nestuhla a vyšľaháme s maslom. Pomocou vrecka krém nastriekame na linecké kolieska. Vstrede necháme miesto na džem.

Na takto naplnené kolieska jemne pritlačíme kokosku. Necháme stuhnúť v chlade.

Čokoládová poleva: Čokoládu a stužený tuk rozpustíme nad parou.Spodok plnených kokosiek namáčame v čokoládovej poleve. Keď čokoláda stuhne môžeme podávať.

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama