Plnené kokosky

Pridal/a katarinalucanova

Výborný kokosový zákusok

Plnené kokosky - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Linecké cesto:
230gramovhladká múka
140gramovmaslo
70gramovpráškový cukor
1kusžĺtok
Kokosky :
3kusybielok
210gramovkryštálový cukor
180gramovstrúhaný kokos
Krém:
250gramovmaslo
200gramovčokoláda
Čokoládová poleva:
200gramovčokoláda
50gramovCera

Inštrukcie

Kokosky:

Vaječné bielky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia cca 12 - 15 minút. Necháme vychladiť a vareškou vmiešame kokos. Pomocou cukrárenského vrecka nastriekame malé kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 160 stupňoch 8 - 10 minút. Otvoríme vrátka na rúre a sušíme 15 minút pri 50 stupňoch. Keď sa kokosky dajú pekne odlepiť od papiera, sú hotové.

Linecké cesto pripravíme zmiesením všetkých surovín. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a upečieme na suchom plechu.

Krém: Čokoládu roztopíme nad parou. Necháme vychladiť ale nie príliš, aby znova nestuhla a vyšľaháme s maslom. Pomocou vrecka krém nastriekame na linecké kolieska. Vstrede necháme miesto na džem.

Na takto naplnené kolieska jemne pritlačíme kokosku. Necháme stuhnúť v chlade.

Čokoládová poleva: Čokoládu a stužený tuk rozpustíme nad parou.Spodok plnených kokosiek namáčame v čokoládovej poleve. Keď čokoláda stuhne môžeme podávať.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.2
Priemer: 4.2 (5 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.