reklama

Piškótová roláda

Pridal/a Tutio dňa 09. 11. 2019 - 13:49 - Recepty Tutio
Piškótová roláda, Recepty na zákusky, Tutio

reklama

Najlepšia roláda,akú som kedy robila.a inú už ani nerobím.Chichocem sa

Ingrediencie
4 kusy vajce
200 gramov polohrubá múka
180 gramov práškový cukor
100 millilitrov voda horúca
5 polievkové lyžice olej
1 kus vanilkový cukor
1 kus prášok do pečiva
  džem
Postup

Žĺtka rozšľaháme s horúcou vodou, pridáme vanilkový cukor a väčšinu práškového cukru. Všetko spolu vymiešame ručným šľahačom a prilejem olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k vyšľahaným žĺtkam.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh + zvyšný cukor. Sneh pridáme opatrne do žĺtkovej zmesi. Papier na pečenie natrieme Herou a posypeme múkou.

Cesto vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 12 minút na 200 stupňoch celzia. Korpus musí byť ružový.

Po vybratí, cesto narolujeme na mokrú utierku a necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne rozrolujeme a natieme ľubovolným džemom. Môžeme naplniť aj ovocím. Ako komu chutí.

Doplňujúce poznámky

Roládu môžete plniť akoukoľvek plnkou.Je to základný recept a má milión obmien.

Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
15 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama