Medovo okaté rezy

Popis

Výborný a efektný medový zákusok.

Medovo okaté rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Medové cesto
600gramovhladka muka
250gramovpraskový cukor
2kusyvajce
3polievkové lyžicemed
1polievková lyžicapalmarín
4polievkové lyžicemlieko
1čajová lyžičkasoda bikarbona
1polievková lyžicakakao
Vanilkový krém
1litermlieko
3kusyvanilkový puding
2kusyvanilkový cukor
100gramovpraskový cukor
300gramovmaslo
čokoládová poleva
200gramovhorká čokoláda
100gramovstužený tuk
Dokončenie
  broskyne
  marhuľový džem

Inštrukcie

Cesto:

V hrnci rozpustím med, palmarín, mlieko, cukor, vajíčka a sódu.

Potom pridám múku a vypracujem hladké cesto rozdelím na 3 časti. 2 väčšie a jedno menšie do neho pridám kakao. Svetlé cesta rozvaľkám a pečiem na pečiacom papieri asi 10 minút na 200 ˚C.

Kakaové cesto rozdelím na 4 časti a urobím valčeky na dĺžku plechu upečiem.

Vanilkový krém:

Z mlieka pudingu uvarím klasický puding. Za občasného miešania ho vychladím. Maslo s cukrom a vanilkou vymiešam do peny a po častiach vmiešam puding. Vyšľahám na hladký krém.

Dokončenie:

Svetlý plát potriem zľahka džemom a polovicou krému. Na krém poukladám rovnomerne valčeky a zatlačím do krému. Okolo valčekov poukladám pokrájané broskyne a natriem zvyšok krému.

Druhý svetlý plát natriem džemom a natretou stranou priložím na krém . Zaťažím a nechám stáť cez noc. Ráno natriem s džemom a polejem čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

Základné ingrediencie: 

Recepty: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.