
Jednoduchý zákusok s mascarpone.
Ingrediencie
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | kusy | vajce |
50 | gramov | čokoláda |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | kus | mascarpone |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1⁄2 | balík | Olé puding vanilkový |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
100 | gramov | čokoláda |
Postup
Celé vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom na hustú penu, potom pridáme hladkú múku, kakao a čokoládové peniažky (ja som použila Callebaut mliečnu.) Zamiešame a vylejeme na pripravenú formu. Pečieme na 160° cca 15-20minut každý podla svojej rúry.
Plnka:šľahačku vyšľaháme dotuha, v druhej miske vyšľaháme mascarpone+cukor práškový +pol sáčku ole puding vanilkový. Nakoniec do mascarpone pridáme vyšľahanu šľahačku a všetko spolu dobre zamiešame mixerom(pozor na zrazenie)
Vychladnutý korpus natrieme plnkou a dame stuhnúť najlepšie do druhého dňa. Potom polejeme cokoladou.
toho ole pudingu koľko?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja davam pol sacku na jedno mascarpone. Neviem preco mi tam skocilo na kila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
opravené. Ďakujeme ❤️
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
❤️❤️❤️Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mascarpone 250g? Mam polkilove doma a neviem co s nim. Bolo by to vela?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vznikne viac krému trošku ale myslim ze to nevadi, budete mat vyssi zakusok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.