Makovo-smotanový zákusok s malinami a bez múky

Pridal/a Kamila

Jednoduchý svieži zákusok nielen pri milovníkov maku. Hambím sa

Makovo-smotanový zákusok s malinami a bez múky - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

Korpus
7kusyvajce
7polievkové lyžicetrstinový cukor
1kusvanilkový cukor
140gramovmletý mak
1⁄2balíkprášok do pečiva
Malinová náplň
1balíkmrazených malín 500g
2polievkové lyžicetrstinový cukor
1balíkZlatý klas
Smotanová náplň:
250millilitrovšľahačková smotana
250gramovmascarpone
500gramovjemný tvaroh
2kusyvanilkový cukor

Inštrukcie

Korpus:

Mletý mak zmiešame s práškom do pečiva.  Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, krátko prišľaháme  žltka. Zľahka ručne primiešame mak. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote cca 185°C. cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Malinová náplň:

Maliny podlejeme trochou vody (cca 150 ml) a dáme variť do rozmrazenia, alebo horúca. Osladíme podľa chuti a zahustíme škrobom rozmiešaným v troche vody (cca 150ml) . Horúce rozotrieme na vychladený korpus. (Ak chcete hrubšiu ovocnú vrstvu, spravte ju z  dvoch balíkov mrazených malín) Necháme vychladnúť a potom dáme ešte aspoň na hodinu schladiť do chladničky.

Smotanová náplň:

Mascarpone vyšľaháme so šľahačkovou smotanou a vanilkovým cukrom do tuhého krému, pozor na prešľahanie, môžete pridať 1PL práškového cukru, ak chcete sladšie a už len na nižších otáčkach primiešame jemný tvaroh. Smotanovú náplň rozotrieme na dôkladne vychladenú malinovú náplň. Nanášame ju opatrne po častiach rovnomerne po celej ploche až potom rozotrieme.

Dáme  stuhnúť do chladničky.  Vrch môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.555555
Priemer: 4.6 (9 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.