Popis
Jednoduchý svieži zákusok s makovým korpusom, čučoriedkovou náplňou z kompótu a smotanovo tvarohovou náplňou s mascarpone.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
6 | kusy | vajec |
6 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohr. (špaldová celozrná alebo bezlepková) múka |
4 | polievkové lyžice | mletého maku |
1⁄2 | balík | prášku do pečiva |
Čučoriedková náplň | ||
2 | kusy | malé čučoriedkové kompóty |
1 1⁄2 | balík | zlatý klas |
150 | millilitrov | vody |
Smotanová náplň | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | smotany na šľahanie |
250 | gramov | jemny tvaroh |
1 | balík | vanilkový cukor |
Inštrukcie
Korpus:
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, krátko prišľaháme žltka. Zľahka ručne primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a mletý mak. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote cca 180°C. cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Po upečení korpus prevrátime, dáme dole papier na pečenie, otočíme ho späť a necháme vychladnúť. .
Čučoriedková náplň:
Šťavu z kompótu zahustíme zlatým klasom rozmiešaným v troche vody (asi postačí aj 1 balík) , uvaríme hustú "kašu", do ktorej v závere pridáme čučoriedky, necháme ešte krátko prevrieť a ešte teplé rozotrieme na korpus.
Smotanovo - tvarohová náplň
Po vychladnutí ovocnej náplne vyšľaháme šľahačku s mascarpone a vanilkovým cukrom a už len krátko primiešame tvaroh. Smotanovú náplň rozotrieme na vychladnutú ovocnú náplň.
Vrch môžeme posypať strúhanou čokoládou. Necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 2002x
Komentáre