reklama

Makovo-čučoriedkový zákusok so smotanovou náplňou

Pridal/a Kamila dňa 12. 01. 2021 - 18:38 - Recepty Kamila
Makovo-čučoriedkový zákusok so smotanovou náplňou, Recepty na zákusky, Kamila

Kamila


reklama

Jednoduchý svieži zákusok s makovým korpusom, čučoriedkovou náplňou z kompótu a smotanovo tvarohovou náplňou s mascarpone.

Ingrediencie
Korpus:
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice trstinový cukor
5 polievkové lyžice polohrubá múka
4 polievkové lyžice mletý mak
1⁄2 balík prášok do pečiva
Čučoriedková náplň:
500 gramov čučoriedkový kompót
1 1⁄2 balíky Zlatý klas
150 millilitrov voda
Smotanová náplň:
250 gramov mascarpone
250 millilitrov šľahačková smotana
250 gramov jemný tvaroh
1 balík vanilkový cukor
Postup

Korpus:

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, krátko prišľaháme  žltka. Zľahka ručne primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a mletý mak.  Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote cca 180°C. cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Po upečení korpus prevrátime, dáme dole papier na pečenie, otočíme ho späť a necháme vychladnúť. .

Čučoriedková náplň:

Šťavu z kompótu zahustíme zlatým klasom rozmiešaným v troche vody (asi postačí aj 1 balík) , uvaríme hustú "kašu", do ktorej v závere pridáme čučoriedky, necháme ešte krátko prevrieť a ešte teplé rozotrieme na korpus.

Smotanovo - tvarohová náplň

Po vychladnutí ovocnej náplne vyšľaháme šľahačku s mascarpone a vanilkovým cukrom a už len krátko primiešame tvaroh. Smotanovú náplň rozotrieme  na vychladnutú ovocnú náplň.

Vrch môžeme posypať strúhanou čokoládou. Necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Priemer 4 (3 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama