reklama

Krémeš

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 06. 01. 2021 - 20:07 - Recepty Sandra Hvilová
Krémeš, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Francúzsky krémeš 

Ingrediencie
1 balík lístkové cesto
1 liter mlieko
3 kusy Zlatý klas
3 kusy vajce
4 balíky vanilkový cukor
9 polievkové lyžice kryštálový cukor
500 millilitrov šľahačková smotana
2 balíky Smeta-fix
  práškový cukor
250 gramov maslo
Postup

Listkove cesto  si rozdelíme na dve časti a upečieme na 180st do zlatova.

Pudingovy krem: v mlieku si rozmiesame 3zltka, zlatý klas a kryst.cukor. Uvarime si puding. Vyslahame si sneh z 3bielok. Sneh pridame k ešte horucemu pudingu. Vymiesame si maslo s van.cukrom do peny, postupne k maslu pridávame puding. 
Slahacku si vyslahame spolu so stuzovacmi.

Na jednu časť lístkového cesta natrieme pudingovy krem dáme stuhnut  do chladničky. Na krem natrieme vyslahanu šľahačku. Prelozime druhý plat lístkového cesta a posypeme praskovym cukrom. Dáme stuhnut do chladničky minimálne  na 3hodiny. 

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama