
reklama
Lahodná a veľmi jednoduchá bezlepková roláda s džemom
Ingrediencie
Korpus: | ||
7 | kusy | vajce |
11 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | kakao |
Krém: | ||
400 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Postup
Cesto:
zltka si vyslahame do tuhej peny spolu s 4PL kryst.cukru, pridame 3PL kakaa a zamiesame. Bielky vyslahame spolu s 7PL kryst.cukrom do tuhého snehu. Sneh postupne zamiesavame k zltkam. Pecieme na 200st cca 7min.
Krem:
400ml slahackovej smotany vyslahame spolu s 2PL kryst.cukrom, môžeme pridať aj mascarpone.
Krem natrieme na vychladnute cesto, na krem môžeme dať tiež ľubovoľný dzem do stredu. Roládu opatrne zavinieme. Potrieme zvyšným kremom a ľubovoľne ozdobime.
Doplňujúce obrázky

Celkový čas
37 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
7 minút
reklama
reklama
Ďalšie recepty