
Kakaový korpus, kokosová a mangová plnka, mascarpone.
Korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Plnka 1: | ||
3 | decilitre | mlieko |
1 | kus | kokosový puding |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
200 | gramov | kyslá smotana |
2 | polievkové lyžice | Créme Olé puding vanilkový |
Plnka 2: | ||
250 | gramov | mascarpone |
200 | gramov | kyslá smotana |
1⁄2 | kus | Créme Olé puding vanilkový |
1 | kus | šľahačková smotana |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Plnka 3: | ||
1 | kus | mango |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1⁄2 | deciliter | voda |
2 | čajové lyžičky | Solamyl |
Dokončenie: | ||
černicový džem | ||
detské okrúhle piškóty | ||
káva |
Cesto:
Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame kryštálový cukor. Nakoniec zašľaháme po jednom žĺtky ale už len chvíľu a vareškou zamiešame múku a kakao. Pečieme pri 150 stupňoch cca 30 - 40 minút.
Plnka 1:
Uvaríme puding do ešte horúceho vmiešame 1 kyslú smotanu a Ceme Olé
Plnka 2:
Zmiešame mascarpone, kyslú smotanu, Creme Olé a prášk. cukor. Zvlášť vyšľaháme šľahačku a obidve hmoty spojíme.
Plnka 3:
Mangový rozvar: 1 zrelé mango prevaríme s 2 PL cukru a ½ dcl vody na jemné pyré, pridáme 2 KL solamylu, ktorý sme rozpustili v troške vody. Uvaríme kašu, necháme vychladnúť.
Na dohotovenie torty ešte budeme potrebovať:
Černicový džem
Okrúhle piškóty
Uvarená silná káva na namáčanie piškót
Zostavenie:
Korpus rozrežeme, potrieme hrubšou vrstvou džemu a prikryjeme druhou polovicou korpusu. Navrstvíme plnku č.1, na ňu vychladnutý mangový rozvar.
Poukladáme piškóty namočené v káve a potrieme plnkou č. 2 (lepšie je cez zdobiaci sáčok).
Dozdobíme podľa surovín čo máme doma. Ja som dala granátové jablko, hrozno, mrazom sušené maliny a zbytok mangového rozvaru.
Dobrú chuť!

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.