
Lorna | Mrkvová torta s citrónovou polevou
Chutná a zdravá maškrta
Ingrediencie
150 | gramov | hladká špaldová múka |
130 | gramov | trstinový cukor |
3 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
50 | gramov | kokos |
100 | gramov | nasekané vlašské orechy |
1 | kus | citrónová kôra |
150 | gramov | mrkva nastrúhaná |
100 | millilitrov | kokosový olej |
1 | čajová lyžička | trstinová melasa |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
3 | kusy | vajce |
Postup
Suché suroviny premiešať, pridať tie tekuté a dobre vymiešať alebo vyšľahať ručným šľahačom.
Vyliať do tortovej formy, do ktorej sme na spodok dali papier na pečenie a vložiť do rúry vyhriatej na 150-160 stupňov. Zabudla som stopnúť dobu pečenia, ale cca 25-30 minút.
Upečenú tortu necháme trochu vychladnúť a zatiaľ si pripravíme citrónovú polevu. Šťavu z cca 1 citróna vymiešame s práškovým cukrom, ja si meliem trstinový cukor na práškový (množstvo podľa hustoty) a polejeme tortu.
Polevu môžeme kľudne vynechať, no mne kombinácia mrkvovej torty s kyslastou citrónovou polevou veľmi chutí. Až tak, že som stihla odfotiť len takmer polovicu torty. Suroviny vystačia na okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.