Maková torta s pohánkou a jablkovým pudingom

Popis

Plná maková chuť korpusu s podtónom pohánky osviežená jablkami.

Maková torta s pohánkou a jablkovým pudingom - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
ZdrojVlastný recept
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

6kusyvajec
6polievkové lyžicetrstinového cukru
1čajová lyžičkaVanilková esencia
4polievkové lyžicepohanková múka
10polievkové lyžicemletý mak
6kusyjablká postrúhané
1kuszlatý klas
350millilitrovvody
1čajová lyžičkaMletá škori ca
1polievková lyžicatrstinového cukru
1kusŠľahacka v prášku
250gramovjemny tvaroh
1čajová lyžičkaCitr.
1kusvanikový cukor

Inštrukcie

KORPUS

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme vajcia. Už pri nízkych otáčkach alebo ručne vmiešame múku a nakoniec mak. Dno 20 cm tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a dáme piecť do rúry (elektrickej) vyhriatej na 150 °

JABLKOVÝ PUDING

Jablká potrieme a dáme s cukrom a škoricou dusiť vo vlastnej šťave do mäkka. Pridáme 300 ml vody. V zbytku vody rozrobíme Zlatý klas a vlejeme do jabĺk. Miešame do zhustnutia.

ŠĽAHAČKOVÝ KRÉM

Podľa návodu vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a vmiešame jemný tvaroh a citroónovú kôru.

Korpus rozrežeme na 3 pláty.

Prvý plát natrieme polovicou ešte teplého jablkového pudingu.

Priložíme druhý plát a potrieme zbytkom jablkového pudingu.

Priložíme tretí plat a necháme stuhnúť v chladničke.

Po vychladení potrieme celú tortu šľahačkovo-tvarohovým krémom a odložíme na 4 -6 hodín do chladničky, aby torta odležala.

Dobrú chuť

Maková torta s pohánkou a jablkovým pudingom - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.