Recept s fotopostupom na božský nepečený koláčik s obľúbenou pudingovo- tvarohovou náplňou. Ozaj výborná kombinácia, niet nad čerstvé jahody z vlastnej záhrady.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 40 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 55 minút |
Ingrediencie
450 | gramov | BeBe keksy |
1 | liter | mlieko |
2 1⁄2 | balíky | Zlatý klas |
2 | kusy | vanilkový cukor |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
500 | gramov | jemný tvaroh |
80 | gramov | maslo |
1 | kus | jahodový džem |
1 | kus | červené želé |
500 | gramov | jahody |
Inštrukcie
1. Do menšej hranatej formy naskladáme sušienky, tak aby sme prekryli celé dno.
2. Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Do horúceho zamiešame maslo, kým sa neroztopí a na záver primiešame jemný tvaroh.
3. Polovicu náplne roroztrieme na sušienky. Na naň rozložíme ďalší rad sušienok a rozotriem druhú polovice náplne. Teraz máme dve možnosti, ak máte fajný domáci jahodový džem, pridajte tretí rad sušienok (džem nám zaistí, aby želé nevsiaklo do sušienok) ak nemáte, tretí rad nedávajte. Necháme chvílu vychladnúť a potom dáme stuhnúť do chladničky.
4. Pripravíme želé na 500 ml tekutiny podľa návodu na obale, zvyknem preliať z hrnca do misky aby skôr vychladla. Kým sa chladí jahody umyjeme, odstopkujeme nakrájame na štvrtiny. Tretiu vrstvu sušienok potrieme džemom. Jahody uložíme na koláč, buď na džem,a lebo priamo na náplň. Keď je želé vlažné trvá to určite viac ako 10 minút, ktoré uvádzajú na obale, začneme opatrbe liať na jahody. Osvedčila sa mi taká skúška, že keď lejem želé na opačnú stranu lyžice a začína pomaly tuhnúť, je ten správny čas ... Chce to trocha praxe.
(Ja som mala doma želatínu len na 250 ml, tak to nemám dokonalé) Na výsledku to však nič nemenilo, ozaj bol božský.





Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 13772x
- Pridať nový komentár