Dve verzie na orechové hríbiky - pre dospelých aj pre deti.
Verzia pre dospelých: | ||
4 | polievkové lyžice | mleté orechy |
3 | polievkové lyžice | detské piškóty mleté |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | voda |
2 | polievkové lyžice | rum |
Verzia pre deti: | ||
4 | polievkové lyžice | mleté orechy |
3 | polievkové lyžice | detské piškóty mleté |
1 | deciliter | voda |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
vanilková esencia | ||
Ešte potrebujeme: | ||
tmavá čokoláda | ||
biela čokoláda | ||
mleté orechy | ||
detské piškóty mleté |
Z každej verzie vám vyrobíte 12 hríbikov, samozrejme, ak ich budete robiť menšie, vyjde ich viac.Tieto hríbiky vám nevyschnú, nevytvrdnú úplne.Ak chcete aby úplne vyschli, vytvrdli, miesto vody a rumu použite bielko.
Verzia pre dospelých:
Všetko spolu zmiešame a mokrými rukami tvarujeme nožičky a klobúčiky zvlášť.Dáme poriadne vytuhnúť.Do vytuhnutého klobúčika kvapneme čokoládu a nastokneme ho na nožičku a znova necháme vytuhnúť.
Hríbiky namáčame hlavou dole v tmavej čokoláde, necháme vytuhnúť, potom nožičku bielej čokolády, kľudne môžete aj celú a spodok nožičky obaliť v zmesy orechov a piskótov.
Verzia pre deti:
Kryštálový cukor uvaríme vo vode na hustý sirup a necháme vychladiť.
Orechy a piškóty zmiešame so sirupovou vodou ale pozor, nie celou, neminiete ju celú, možno niečo okolo trištvrte deci.Hmota musí mať konzistenciu akurát na modelovanie.Pokračujeme ako vo verzii pre dospelých.
(Neviem modelovať, preto každý hríbik je originál)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty