
Nepečená dobrota na paličke z korpusu alebo odrezkov s banánom.
Ingrediencie
odrezky z koláčov | ||
200 | gramov | mliečna čokoláda |
100 | gramov | nátierkové maslo |
2 | kusy | banán |
Ganache: | ||
100 | gramov | smotana na šľahanie |
100 | gramov | mliečna čokoláda |
Postup
Ak nemáme odrezky, môžeme upiecť kakaový korpus.
Korpus alebo odrezky si rozmixujeme. Čokoládu rozpustíme, pridáme nátierkové maslo, jeden popučený banán a vymiešame. Postupne pridávame rozmixovaný korpus, kým nedosiahneme konzistenciu plastelíny.
Hmotu natlačíme do polovice formičky na nanuky, poukladáme banán nakrájaný na kolieska, natlačíme hmotu do plná, zapichneme paličku a dáme stuhnúť do mrazničky.
Vylúpneme a namočíme do ganache, ozdobíme a necháme stuhnúť.
Ganache: smotanu zahrejeme, pridáme nalámanú čokoládu a necháme rozpustiť. Vymiešame a prelejeme do vyššieho pohára a namáčame do nej nanuky.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.