
Kamila | Banánová strieška
Recept s fotopostupom na tradičný nepečený zákusok v mojej verzii. Vyskúšala som variant aj s dvoma sušienkami po obvode, aj s jednou.
Ingrediencie
2 | balíky | BeBe keksy |
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | tvaroh |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | kusy | žĺtok |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | med |
2 | kusy | banány |
100 | gramov | horká čokoláda |
Postup
Smotanovo tvarohová náplň: V malom hrnci, ideálne vo vodnom kúpeli alebo priamo na teple za rýchleho miešania, uvaríme kašu zo žĺtok a cca 80 ml smotany na šľahanie. Hneď ako začne hustnúť dáme dole z tepla, preložíme do inej misky a necháme vychladnúť.
Mascarpone vyšľaháme s cca 90 ml smotany na šľahanie, vanilkovým cukrom a medom alebo práškovým cukrom. Začíname na nižších otáčkach, postupne zvyšujeme, pozor na prešľahanie. Do hustého krému na nižších otáčkach primiešame tvaroh a na záver už len ručne zľahka žĺtkovú kašu.
Plnenie: Sušienky rozložíme na papier na pečenie v troch radoch na šírku. Rozotrieme na ne tenkú vrstvu krému, opatrne, tak aby nám ostali pokope. Na ne uložíme druhú vrstvu sušienok, môžete použiť aj kakaové.
Na ne rozotrieme hrubšiu vrstvu krému. Na stredné sušienky uložíme banány, ktoré obalíme náplňou a opatrne spolu s papierom, priklopíme bočné sušienky k banánom. Dáme stuhnúť do chladničky.
Ganache: Zvyšnú smotanu na šľahanie privedieme k varu, zalejeme ňou kúsky čokolády. Necháme chvíľu postáť, premiešame a polejeme ňou koláčik. Opäť dáme stuhnúť do chladu, na pár hodín, aby zmäkli sušienky a stuhla náplň.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.