
Hrnčekový recept na muffiny vhodný pre začiatočníkov. Pomáhať môžu aj deti či vnúčatká.
4 | hrnčeky | múka polohrubá |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
2 | balíky | prášok do pečiva |
štipka | soľ | |
4 | kusy | vajce |
2 | hrnčeky | mlieko |
1 | hrnček | olej |
2 | polievkové lyžice | kakao |
štipka | mletá škorica | |
100 | gramov | maliny |
100 | gramov | horká čokoláda |
100 | gramov | vlašské orechy |
Všetky suché ingrediencie dáme do jednej misky a premiešame. Múku nezabudneme preosiať.
Mokré suroviny v druhej miske prešľaháme metličkou a postupne primiešame do suchej zmesi.
Všetko spolu ručne vareškou premiešame, len aby sa ingrediencie spojili. Nešľaháme.
Zmes môžeme rozdeliť na dve časti a do jednej primiešať preosiate kakao alebo mletú škoricu.
Do cesta môžeme pridať drobné ovocie (maliny, jahody, čučoriedky, višne), ktoré obalíme v múke. Ovocie môže byť aj mrazené, lepšie sa s ním pracuje. Hodí sa aj nasekaná čokoláda alebo orechy.
Cukrárenské košíčky vložené do otvorov plechu na muffiny naplníme do 2/3 objemu, lebo cesto sa ešte zodvihne.
Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C cca 20 minút. Po upečení plech uložíme na mriežku a necháme trochu vychladnúť, potom košíčky z neho vyberieme a preložíme na tácku, kým úplne nevychladnú.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty