
Recept na kokosové muffiny s mascarpone krémom. Robila som verziu so špaldovou múkou a kyslou smotanou pre moje histaminové devy.
Ingrediencie
Cesto: | ||
150 | gramov | špaldová múka celozrnná |
50 | gramov | strúhaný kokos |
1 | kus | prášok do pečiva |
2 | kusy | vajce |
100 | gramov | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
100 | millilitrov | olej |
150 | millilitrov | biely jogurt |
Krém: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | med |
2 | polievkové lyžice | kokos |
Postup
Muffiny:
V jednej miske vymiešame múku (namiesto celozrnnej špaldovej pokojne použite aj hladkú pšeničnú), kokos a prášok do pečiva. Vajíčka vymiešame s cukrom do peny, primiešame olej, kyslú smotanu (jogurt) a na záver pridáme suché prísady. Hmotu rozdelíme do papierových košíčkov umiestnených vo forme na muffiny a pečieme cca 25 minút pri teplote cca 180°C, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Krém:
Vyšľaháme smotanu na šľahanie spolu s mascarpone a medov, začíname na nižších otáčkach, postupne ich zvýšime. Na záver môžeme dochutiť kokosom, alebo citrónovou šťavou. pri mojich histaminičách nepoužívam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.