Ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou

Popis

Výborný letný koláčik s kyselkavými ríbezľami a sladkou snehovou penou.

Ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
500gramovpolohruba muka
180gramovpraskový cukor
250gramovmaslo
5kusyžltka
1balíkprášok do pečiva
Sneh
5kusybielka
250gramovpraskový cukor
1kilogramríbezle

Inštrukcie

Ingrediencie na cesto spolu vymiesime na hladké cesto a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, roztlačíme rukami aj po bokoch, aby nám ríbezle nevytiekli.Na cesto dáme umyté ríbezle a pečieme 25 minút na 180 stupňov.

Kým sa pečie, elektrickým šľahačom nad parou vyšľaháme bielka s cukrom.

Po 25 minútach vyberieme koláč z rúry a dáme naň vyšľahaný sneh, stiahneme teplotu na 150stupňov a pečieme ešte asi 15 minút.Dávame pozor aby čiapočka neprihorela.

Plech som mala 23x32cm.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.