
Výborný letný koláčik s kyselkavými ríbezľami a sladkou snehovou penou.
Cesto: | ||
500 | gramov | polohrubá múka |
180 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
5 | kusy | žĺtok |
1 | balík | prášok do pečiva |
Sneh | ||
5 | kusy | bielok |
250 | gramov | práškový cukor |
1 | kilogram | ríbezle |
Ingrediencie na cesto spolu vymiesime na hladké cesto a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, roztlačíme rukami aj po bokoch, aby nám ríbezle nevytiekli.Na cesto dáme umyté ríbezle a pečieme 25 minút na 180 stupňov.
Kým sa pečie, elektrickým šľahačom nad parou vyšľaháme bielka s cukrom.
Po 25 minútach vyberieme koláč z rúry a dáme naň vyšľahaný sneh, stiahneme teplotu na 150stupňov a pečieme ešte asi 15 minút.Dávame pozor aby čiapočka neprihorela.
Plech som mala 23x32cm.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty