
Jednoduchý, svieži koláčik.
150 | gramov | maslo |
7 | kusy | vajce |
220 | gramov | kryštálový cukor |
400 | gramov | hladká múka |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
200 | gramov | práškový cukor |
štipka | prášok do pečiva | |
800 | gramov | ríbezle |
3 | kusy | vanilkový cukor |
Ríbezle si umyjeme a posypeme hrsťou práškového cukru aby pustili šťavu.
Kryštálový cukor, žĺtka, maslo a 1 vanilkový cukor vyšľaháme do peny, postupne pridáme smotanu na šľahanie alebo mlieko a múku s práškom do pečiva.
Vylejeme na vymastený a vysypaný plech alebo na plech s papierom na pečenie.Cesto je tuhé, ide ťažšie rozotrieť.Pečieme asi 25 minút na 170-180 stupňoch.
Koláč vyberieme, nasypeme naň ríbezle a na to nahmotníme sneh, ktorý sme si spravili z bielok, práškového cukru a 2 vanilkových cukrov.Dáme nazad do rúry, znížime teplotu na 120 a pečieme asi 15 minút ešte.Kým nebude sneh zlatohnedý.
Vyzerá úžasne.
Aj ja by som mala svoje ríbezle pozbierať a voľačo upiecť. Na ten sneh nie som až taký odborník. 