Ríbezľový koláč so snehom

Popis

Jednoduchý, svieži koláčik.

Ríbezľový koláč so snehom - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

150gramovMaslo alebo margarín
7kusyvajcia
220gramovkryštálový cukor
400gramovhladka muka
200millilitrovsmotana na šľahanie (kľudne aj mlieko plnotučné)
200gramovpraskový cukor
 štipkaprášok do pečiva
800gramovríbezle (kľudne aj kilo)
3kusyvanilkový cukor

Inštrukcie

Ríbezle si umyjeme a posypeme hrsťou práškového cukru aby pustili šťavu.

Kryštálový cukor, žĺtka, maslo a 1 vanilkový cukor vyšľaháme do peny, postupne pridáme smotanu na šľahanie alebo mlieko a múku s práškom do pečiva.

Vylejeme na vymastený a vysypaný plech alebo na plech s papierom na pečenie.Cesto je tuhé, ide ťažšie rozotrieť.Pečieme asi 25 minút na 170-180 stupňoch.

Koláč vyberieme, nasypeme naň ríbezle a na to nahmotníme sneh, ktorý sme si spravili z bielok, práškového cukru a 2 vanilkových cukrov.Dáme nazad do rúry, znížime teplotu na 120 a pečieme asi 15 minút ešte.Kým nebude sneh zlatohnedý.

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Vyzerá úžasne. Áno Aj ja by som mala svoje ríbezle pozbierať  a voľačo upiecť. Na ten sneh nie som až taký odborník. Hambím sa

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.