reklama

Pistáciový savarín (veniec)

Pridal/a Dada 2608 dňa 30. 03. 2021 - 09:18 - Recepty Dada 2608
Pistáciový savarín (veniec), Recepty na koláče, Dada 2608

reklama

Chutný zapletaný kysnutý veniec s pistáciami.

Ingrediencie
1 kilogram múka
750 millilitrov mlieko
1 kus droždie
3 polievkové lyžice cukor
1 čajová lyžička soľ
250 gramov maslo
  pistácie blanšírované
  vanilkový cukor
Rozvar:
  med
  trstinový cukor
  citrónová šťava
Postup

V teplom mlieku, necháme nakvasiť droždie, vymiešame cesto z muky, mlieka, cukru, rozpusteného masla a soli. Ak je cesto redšie prisypeme múku. 

Cesto spracovať, nechať vykysnúť, rozvaľkať. Potrieť zmäknutým maslom, posypať trstinovym vanilkovym cukrom, posekanymi pistáciami (kľudne môžete použiť aj iné oriešky)

Zrolovať, rozrezať na polovicu a zapliesť.

Po upečení za horúca potrieť rozvarom z vody, medu, trst. cukru a citrónovej šťavy, alebo stačí poprášiť cukrom

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama