Pistáciový savarín (veniec)

Pridal/a Dada 2608

Chutný zapletaný kysnutý veniec s pistáciami.

Pistáciový savarín (veniec) - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1kilogrammuka
750millilitrovmlieko
1kusdroždie
3polievkové lyžicecukor
1čajová lyžičkasoľ
250gramovmaslo
  blanšírované pistácie
  vanilkový cukor
  med, trstinový cukor, citronová šťava na rozvar

Inštrukcie

V teplom mlieku, necháme nakvasiť droždie, vymiešame cesto z muky, mlieka, cukru, rozpusteného masla a soli. Ak je cesto redšie prisypeme múku. 

Cesto spracovať, nechať vykysnúť, rozvaľkať. Potrieť zmäknutým maslom, posypať trstinovym vanilkovym cukrom, posekanymi pistáciami (kľudne môžete použiť aj iné oriešky)

Zrolovať, rozrezať na polovicu a zapliesť.

Po upečení za horúca potrieť rozvarom z vody, medu, trst. cukru a citrónovej šťavy, alebo stačí poprášiť cukrom

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.