
reklama
Chutný zapletaný kysnutý veniec s pistáciami.
Ingrediencie
1 | kilogram | múka |
750 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | droždie |
3 | polievkové lyžice | cukor |
1 | čajová lyžička | soľ |
250 | gramov | maslo |
pistácie blanšírované | ||
vanilkový cukor | ||
Rozvar: | ||
med | ||
trstinový cukor | ||
citrónová šťava |
Postup
V teplom mlieku, necháme nakvasiť droždie, vymiešame cesto z muky, mlieka, cukru, rozpusteného masla a soli. Ak je cesto redšie prisypeme múku.
Cesto spracovať, nechať vykysnúť, rozvaľkať. Potrieť zmäknutým maslom, posypať trstinovym vanilkovym cukrom, posekanymi pistáciami (kľudne môžete použiť aj iné oriešky)
Zrolovať, rozrezať na polovicu a zapliesť.
Po upečení za horúca potrieť rozvarom z vody, medu, trst. cukru a citrónovej šťavy, alebo stačí poprášiť cukrom
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.