
aramana | Ovocné košíčky z lístkového cesta
Chutné dezerty pečené vo forme na mufiny plnené smotanovým krémom a ovocím.
Ingrediencie
1 | balík | lístkové cesto |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
džem | ||
jahody |
Postup
Kúpené vaľkané lístkové cesto som nakrájala na 12 štvorcov a každý som uložila do diery vo forme na muffiny. Ak nemáte, použite formičky na košíčky alebo formičky na muffiny.
Plech v rúre dáme o stupienok nižšie ako sme zvyknutí. Aby nám nezhoreli rožky čo trčia. Pečieme na 200 - 210 stupňov asi 15 minút, teplotu stiahneme na 180 a ešte asi 10 minút. Musia byť jemne do zlatova. Necháme úplne vychladiť.
Mala som šľahačku Vitalu, tá drží veľmi dobre a je sladená, do nej som len zašľahala dve lyžice džemu. To som lyžičkou dala do košíčkov. Krajšie je to cukrárskym vreckom ale ja som lenivá na také veci. Aj tak bolo za desať minút po nich.
Ak sa vám chce hrať, môžete na spodok košíčkov dať rozpustenú čokoládu alebo džem. Vrch ozdobíme ovocím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.