
reklama
Rada pečiem koláče aj zo zeleniny, tentokrát mrkva je hlavnou surovinou.
Ingrediencie
2 | hrnčeky | celozrnná múka špeciál |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
3⁄4 | hrnček | olej |
4 | hrnčeky | mrkva |
3⁄4 | hrnček | vlašské orechy |
1⁄2 | hrnček | hrozienka |
3 | kusy | vajce |
1 | polievková lyžica | škorica mletá |
1 | kus | citrónová poleva Dr.Oetker |
Postup
1 hrnček = 250 ml
Pečieme v okrúhlej forme - priemer 26cm.
1. Mrkvu nastrúhame, všetky suroviny na cesto spolu dobre premiešame.
2. Cesto vylejeme do tortovej formy. Naspodok som dala papier na pečenie.
3. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 °C. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
4. Citrónovú polevu pripravíme z polotovaru, pridaním vody, oleja a práškového cukru podľa návodu na obale. Keď je koláč vychladnutý, vylejeme ju na vrch koláča.
Dobrú chuť.
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.