Popis
Veľmi mám rada mak a makové koláče ale rovnako milujem cheesecake. A preto som sa rozhodla tieto dve veci spojiť dokopy a vznikol tento chutný makový cheesecake. Verím, že aj vám bude rovnako chutiť.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
180 | gramov | maslové sušienky |
80 | gramov | maslo |
500 | gramov | mascarpone |
400 | gramov | Cream cheese |
50 | gramov | mak mletý |
50 | gramov | mak nemletý |
150 | gramov | práškový cukor (ale nemusí byť, treba ochutnať krém) |
3 | kusy | vajce |
1⁄2 | balík | citrónová kôra |
400 | gramov | kyslá smotana |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | plátky | želatína |
1⁄2 | kus | šťava citrónová |
Inštrukcie
Sušienky si rozdrvíme, alebo rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Natlačíme na dno tortovej formy s priemerom formy 24cm. Ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie. (Najlepšie aj na boky)
Pripravíme si náplň. Je to veľmi jednoduché. Stačí len ručne metličkou zmiešať mascarpone, creame cheese, mak, cukor, vajcia a citrónovú koru. Vylejeme na sušienky a pečieme cca hodinu na 150°C. Po dopečení sa stred ešte môže triasť. Ale ten čas si odsledujte podľa svojej trúby nesmie začať hnednúť z vrchu. Po upečení nechávam cheesecake chladiť v rúre cez noc. Potom šup do chladničky a cca po 4 hodinách môžme robiť polevu
Dáme si napučať želatínu do vody. V druhej miske si zmiešame cukor so smotanou a citrónovou šťavou. Potom želatínu zahreje aby sa roztopila. Pridáme k nej 2 lyžice smotany, zamiešame a vylejeme k zvyšnej smotane. Tu poriadne rozmiešame a nalejeme na cheesecake a dáme zatuhnúť opäť do chladničky. Dozdobíme podľa chuti a môžme podávať. Želám Vám dobrú chut
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 2684x
Komentáre
Waw, krásna tortička
Veľmi pekne ďakujem. A inak je rovnako chutná ako vyzera