
Ako cukor sladká
Veľmi mám rada mak a makové koláče ale rovnako milujem cheesecake. A preto som sa rozhodla tieto dve veci spojiť dokopy a vznikol tento chutný makový cheesecake. Verím, že aj vám bude rovnako chutiť.
180 | gramov | maslové sušienky |
80 | gramov | maslo |
500 | gramov | mascarpone |
400 | gramov | Philadelphia syr |
50 | gramov | mletý mak |
50 | gramov | mak |
150 | gramov | práškový cukor |
3 | kusy | vajce |
1⁄2 | balík | citrónová kôra |
400 | gramov | kyslá smotana |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | plátky | želatína |
1⁄2 | kus | citrónová šťava |
Sušienky si rozdrvíme, alebo rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Natlačíme na dno tortovej formy s priemerom formy 24cm. Ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie. (Najlepšie aj na boky)
Pripravíme si náplň. Je to veľmi jednoduché. Stačí len ručne metličkou zmiešať mascarpone, creame cheese, mak, cukor, vajcia a citrónovú koru. Vylejeme na sušienky a pečieme cca hodinu na 150°C. Po dopečení sa stred ešte môže triasť. Ale ten čas si odsledujte podľa svojej trúby nesmie začať hnednúť z vrchu. Po upečení nechávam cheesecake chladiť v rúre cez noc. Potom šup do chladničky a cca po 4 hodinách môžme robiť polevu
Dáme si napučať želatínu do vody. V druhej miske si zmiešame cukor so smotanou a citrónovou šťavou. Potom želatínu zahreje aby sa roztopila. Pridáme k nej 2 lyžice smotany, zamiešame a vylejeme k zvyšnej smotane. Tu poriadne rozmiešame a nalejeme na cheesecake a dáme zatuhnúť opäť do chladničky. Dozdobíme podľa chuti a môžme podávať. Želám Vám dobrú chut
Ďalšie recepty
Veľmi pekne ďakujem. A inak je rovnako chutná ako vyzera
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Waw, krásna tortička