reklama

Makový cheesecake

Pridal/a Ako cukor sladká dňa 10. 04. 2020 - 08:13 - Recepty Ako cukor sladká
Makový cheesecake, Recepty na zákusky, Ako cukor sladká

reklama

Veľmi mám rada mak a makové koláče ale rovnako milujem cheesecake. A preto som sa rozhodla tieto dve veci spojiť dokopy a vznikol tento chutný makový cheesecake. Verím, že aj vám bude rovnako chutiť.

Ingrediencie
180 gramov maslové sušienky
80 gramov maslo
500 gramov mascarpone
400 gramov Philadelphia syr
50 gramov mletý mak
50 gramov mak
150 gramov práškový cukor
3 kusy vajce
1⁄2 balík citrónová kôra
400 gramov kyslá smotana
4 polievkové lyžice práškový cukor
4 plátky želatína
1⁄2 kus citrónová šťava
Postup

Sušienky si rozdrvíme, alebo rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Natlačíme na dno tortovej formy s priemerom formy 24cm. Ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie. (Najlepšie aj na boky)

Pripravíme si náplň. Je to veľmi jednoduché. Stačí len ručne metličkou zmiešať mascarpone, creame cheese, mak, cukor, vajcia a citrónovú koru. Vylejeme na sušienky a pečieme cca hodinu na 150°C. Po dopečení sa stred ešte môže triasť. Ale ten čas si odsledujte podľa svojej trúby nesmie začať hnednúť z vrchu. Po upečení nechávam cheesecake chladiť v rúre cez noc. Potom šup do chladničky a cca po 4 hodinách môžme robiť polevu

Dáme si napučať želatínu do vody. V druhej miske si zmiešame cukor so smotanou a citrónovou šťavou. Potom želatínu zahreje aby sa roztopila. Pridáme k nej 2 lyžice smotany, zamiešame a vylejeme k zvyšnej smotane. Tu poriadne rozmiešame a nalejeme na cheesecake a dáme zatuhnúť opäť do chladničky. Dozdobíme podľa chuti a môžme podávať. Želám Vám dobrú chut

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama