
reklama
Obrátený koláčik s makom a marhuľami.
Ingrediencie
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
5 | kusy | vajce |
300 | gramov | polohrubá múka |
100 | gramov | mak |
150 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | kus | marhuľový kompót |
Dokončenie: | ||
marhuľový džem | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
1 | balík | vanilkový cukor |
Postup
Plech vystelieme papierom na pečenie. Naň poukladáme kompótové marhule.
Žĺtky+maslo+práškový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko, nepomletý mak , múku s práškom do pečiva a dobre premiešame. Vareškou jemne vmiešame sneh z bielkov.
Cesto opatrne natrieme na už pripravené marhule na plechu. Upečieme. Necháme vychladiť. Na vychladený koláč položíme tácku a koláč otočením vyklopíme na tácku. Papier na pečenie opatrne stiahneme.
Marhuľový džem natrieme na vrch koláča a ozdobíme vyšľahanou šľahačkou s vanilkovým cukrom.
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty