Gombovce alebo Slivkové guľky zo zemiakového cesta

Popis

 Správny pomer ingrediencií je základ úspechu aby bolo cesto mäkké a verte mi príprava vôbec nie je ťažká

Gombovce alebo Slivkové guľky zo zemiakového cesta - recept

Zhrnutie

Výnos
Ks
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
5 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

1kilogramOšúpané zemiaky
250gramovhladka muka
 štipkasoli
2kusyvajcia
2polievkové lyžiceolej
slivky
150gramovstrúhanky

Inštrukcie

Zemiaky ošúpeme ,narežeme na kocky a uvaríme v osolenej vode.

Horúce ich podusíme ako na pyré. Aby sme v ňom nemali hrudky. K teplému ( nie horúcemu) pridáme vajcia, olej a štipku soli. Dobre premiešame.

Postupne po troche budeme pridávať múku. Množstvo bude závisieť od toho, aké vodnaté sú zemiaky ( mne stačilo 260g)

-Pripravíme si hrniec s vodou a dáme ju zohriaťv. V nej budeme variť guľky. 

-Taktiež si na troche oleja na miernom ohni opražíme strúhanku

 

Cesto musí byť mäkké. Bude sa lepiť, ale presne také má byť. A ideme robiť guľky.

Veľmi dôležité je robiť guľky mokrými rukami. Ja si pripravím nádobu s vodou a pred robením každej guličky si v nej namáčam ruky.

Polievkovou lyžicou naberiem cesto do dlane. Druhou rukou ho v dlani roztlačíme do tvaru kruhu. Do stredu dáme slivku a urobíme guľku. Ja som použila mrazené odkôstkované slivky.

Hneď ich dávame variť do horúcej vody . Keď vyplávajú hore, varíme ešte asi 2-3 min. Nie viac aby sa nerozvarili. 

Uvarené vyberieme z vody a odkvapkané dáme do strúhanky.

Viac receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.