
Tradičné vanilkové rožky s orechmi.
250 | gramov | maslo |
300 | gramov | hladká múka |
1 | balík | vanilkový cukor |
100 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | mleté orechy |
2 | kusy | žĺtok |
Z múky, masla, žltok, cukru a orechov vymiesime cesto.
Dáme aspoň na hodinu do chladničky, aby sa s cestom lepšie robilo.(Kľudne si môžete cesto pripraviť deň vopred, zvyknem to tak robiť)
Po väčších častiach odoberáme cesto z chladničky, aby sa veľmi nezohrialo
Vyšúľam dlhý valček a krájam na rovnaké dieliky, na plechu tvarujem rožky.
Pečieme ich na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 stupňoch cca 10 min.
Po upečení ich nechám chvíľku vydýchať na plechu, lebo horúce sú krehké.
Zmiešame dva vanilkové cukre a 80 gramov práškového cukru a obaľujeme studené rožky.(Takto by sa to robiť malo, ja ich obaľujem teplé.)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty